avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... VÂNZARE CONDITIONATA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

VÂNZARE CONDITIONATA

Sunt angajat al unei societati de asigurare reasigurare. Din luna decembrie 2009 s-a trecut la emiterea electronica a politelor de asigurare RCA. Prin decizia conducerii firmei, aceste polite trebuiau sa fie vândute la pachet cu o polita de asigurare de locuinta, polite care sunt generate automat la emiterea politei RCA.
Daca clientul nu dorea polita de asigurare a locuintei, aceasta se anula si era inclusa in borderoul de anulare care era predat la contabilitate.
In luna mai ac, conducerea a decis ca toate politele de asigurare de locuinte emise si anulate, in perioada dec. 2009 - mai 2010, sa fie reactivate si contravaloarea primelor de asigurare neincasate sa fie recuperata de la clienti sau in caz contrar sa fie achitata de angajat - sumele nu sunt neglijabile.
Exista prevederi legale care sa ne apere in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:46, 13 Mai 2010
In urma mentiunilor furnizate, rezulta ca nu au fost practicate prime-oferta pentru politele RCA(cu reducere in caz de acceptare si locuinta).In acest caz, nu se poate gasi nicio neregula imputabila, nici personalului si nici asiguratului, iar decizia amintita, daca mai este si scrisa, reprezinta un abuz care poate fi pedepsit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de mandat nelubt nelubt Colaborez cu un asigurator in baza unui contract de mandat PJ. Asiguratorul a impus vinzarea conditionata a politelor RCA cu o asigurare de locuinta - \"la ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de emiterea politelor rca prin intermediul brokerilor cristicdr cristicdr BUNA ZIUA, SUNT CONSILIER IN ASIGURARI GENERALE SI LUCREZ IN CADRUL UNEI COMPANII DE BROKERAJ. PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA: IN LUNILE IANUARIE, FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt consultant in asigurari de multi ani, dar nu ... Teodora68 Teodora68 Buna ziua. Sunt Consultant in asigurari de multi ani, dar nu m-am confruntat cu clienti care refuza sa plateasca polita emisa la acceptul lui. Clientul rca a ... (vezi toată discuția)