As vrea sa stiu daca indemnizatia de crestere copil se poate modifica si in cazul mamicilor aflate in plata sau doar pentru mamicile care intra acum in plata? Dupa cunostiintele mele un drept odata obtinut nu poate fi modificat.
Acesta este principiul ca legea sa nu se aplice pentru situatii stabilite anterior, insa este posibila si surpriza de a se aplica si indemnizatiilor aflate in plata, caz in care actul normativ ar putea fi contestat
Foarte interesant si mai ales fierbinte acest subiect, fiindca chiar acum se hotaraste de catre guvernantii care pana acum au furat cu nemiluita, cum sa schingiuiasca si ma rau populatia. Am si eu o fetita de 6 luni, sotia are indemnizatia de 3700 ron, pentru ca avea salariul mare, a platit impozit atat ea cat si angajatorul iar acum vin gunoaiele astea cu ideea geniala de a reduce atat indemnizatia de crestere copil cat si celelalte ajutoare sociale.
Vom deveni un popor de manelisiti, daca deja nu am devenit, oamenii destepti cu posibilitati, nu vor mai face copii, pentru ca un om cu o cultura si educatie buna nu isi va putea creste copilul cu 600 ron. Ne vom inchide la culoare din ce in ce mai mult........
Vai si amar de noi cei care inca mai credem ca putem schimba ceva, suntem atat de putini....si deloc uniti
Si ca sa revin la subiect: Am vazut un proiect de ordonanta de urgenta pe hotnews.ro si se va aplica si pentru indemnizatiile aflate in plata reducerea.
In acest caz, daca legea este de partea noastra, ar trebui sa luam atitudine, nu sa stam si sa ne uitam cum distrug imbuibatii astia viitorul copiilor nostri.
Legal daca se schimba legea, pentru deciziile deja date trebuie sa ti se aplice varianta cea mai favorabila tie, cea noua sau cea veche. Asta la orice lege.
Totusi, ei fac ce vor si ii doare undeva de lege.
Se modifica pentru toata lumea.
Ar fi fost frumos sa lase indemnizatiile intacte pentru cele care au intrat in CIC inainte de 1 iunie, ma incadram si eu. Dar nu e cazul.