Si pe mine ma intereseaza acest subiect. Am aceeasi curiozitate, pentru ca familia mea se afla printre cele afectate de orice fel de reducere, chiar si cea de "numai 15%". Pentru ca salariul sotiei mele a fost destul de bun, fiindca la unii privati se recompenseaza munca intelectuala, aceasta reducere de 15% reprezinta cca. 700 RON, bani din care o acoperim noi furtul celor de la stat facut in colaborare cu marile firme de asfaltare private.
Am o curiozitate mare daca guvernantii nostri au facut vreun calcul sa vada cam ce cheltuieli se fac cu un copil, incepand cu banii dati la controale medicale inainte de nastere, analize, banii dati la doctor la nastere, patut, carucior, biberoane, sterilizator, hainute care se schimba lunar pentru ca copilul creste, vaccinurile care se fac lunar si care nu se gasesc decat in farmacii la cca. 2-300 ron fiecare, plus mancarea, pampersi, si multe-multe altele pe care le stie oricine creste in acest moment un copil.
Am platit cu totii impozite babane la bugetul de stat ca acum copii, handicapatii, veteranii si batranii sa fie primii sacrificati. Va dati seama ce animale sinistre ne conduc? Ce fel de oameni sunt astia care lovesc numai in cei fara aparare, lovesc in trecutul nostru-pensionarii si in viitorul tarii noastre-copii fiind destul de evident ca pe ei nu ii intereseaza nici o rezolvare ci doar sa isi traiasca ei bine-mersi prezentul imbuibat. Si copii nostrii si noi vom trece prin aceste etape, platitor de taxe la buget, apoi pensionari. Suntem cu toti afectati pe termen atat scurt cat lung de aceste masuri menite doar sa ne impovareze pe noi in timp ce guvernantii isi vad in continuare de deplasarile externe, acordarea de investitii preferentiale si nu in ultimul rand de cheltuielile aberante din administratie.
Nu ne opreste nimeni sa ii dam in judecata, pana nu se judeca un astfel de caz nu putem spune daca se va castiga sau nu.
Teoretic se poate castiga, practic in justitie se poate ajunge la orice rezultat.
Stimate Ramburak, bineinteles ca nu a facut nimeni nici un calcul de cat ne costa un copil si nici nu le pasa. Ne-ar spune ca putem face vaccinul gratuit de la policlinica si ca Infarix este un moft, ca mama trebuie sa alapteze deci nu avem nevoie de sterilizator, lapte si biberoane, ca exista scutece refolosibile si ca pampersii sunt un lux etc.
Eu am trecut prin experienta de a sta acasa cu primul copil cu 600ron si pot spune clar ca nu iti ajung nici pentru cele mai mici nevoi. Acum cu reducerea de 15% le spun ceva printre dinti, dar o sa fie decent.
Din cate stiu eu, daca ii dam in judecata se sisteaza plata indemnizatie pana la finalizarea procesului. Adica n luni/ani in care te plimbi prin tribunale, cheltui si cu copilul si cu avocatul si indemnizatia e oprita.
Recunosc ca eu nu imi permit sa imi cresc copiii cu aer pana s-ar finaliza un proces.
Din cate stiu eu, daca ii dam in judecata se sisteaza plata indemnizatie pana la finalizarea procesului. Adica n luni/ani in care te plimbi prin tribunale, cheltui si cu copilul si cu avocatul si indemnizatia e oprita.
Stiu o mamica care i s-a oprit din plata indemnizatia pe perioada cat a fost in proces pentru ca nu ii luasera in calcul toate veniturile. La finalizarea procesului a primit toti banii restanti aferenti lunilor in care nu a primit banii.
Este un abuz, cu atat mai mult cu cat reclamanta practic cerea cresterea indemnizatiei. Ar fi trebuit sa ii plateasca dobanda la sumele respective, iar ea putea sa ceara obligarea la plata pe calea ordonantei presedintiale.
Concediu maternal
morofly
buna ziua
dupa cum probabil stiti actualii guvernanti vor sa reduca indemnizatia de crestere a copilului de la 85% din salariu ( dar nu mai mult de 4000 lei ... (vezi toată discuția)