avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este refuzata eliberarea carnetului de munca de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este refuzata eliberarea carnetului de munca de catre angajator

am gresit salariile angajatilor si al meu motiv pentru care am de restituit o suma de bani angajatorului. Asta a fost, am recunoscut, este real, dar cum sa restitui banii daca nu ma pot angaja in alta parte, deosarece vechiul angajator refuza restituirea carnetului de munca pe motiv ca altfel nu are nici o garantie ca imi voi plati datoriile?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 12 Mai 2010
Refuzul de restituire carnet de munca ,constituie abuz din partea angajatorului ,fiind incalcate disp art 4(2) din decretul nr 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca,cu urmatorul continut La incetarea activitatii sau in caz de transfererare,
carnetul de munca se inmaneaza titularului,completat cu toate inscrierile la zi
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca in caz de desfacere cim abatere disciplinara mishchirici mishchirici buna ziua sotului meu i s-a incheiat (?) contractul de munca pt abatere disciplinara, iar angajatorul refuza sa-i dea cartea de munca. in aceste conditii nu ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti in cat timp este obligat angajatorul sa-mi elibereze carnetul de munca completat la zi si vizat de itm in cazul in care mi-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Overdraft ciurliburli ciurliburli daca am un overdraft neachitat,angajatorul poate sa nu imi elebereze cartea de munca?#-o (vezi toată discuția)