avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... overdraft
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

overdraft

daca am un overdraft neachitat,angajatorul poate sa nu imi elebereze cartea de munca?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 10 Martie 2010
Nu.
Este problema dvs cu banca.
Cartea de munca este proprietatea dvs iar angajatorul nu are nici un drept sa o retina.
Decret nr. 92/1976 privind carnetul de munca
Art. 4. - (1) Carnetul de munca este un act personal al titularului si nu poate fi cedat sau instrainat. Carnetul se pastreaza de unitate atit timp cit titularul este incadrat in munca, acesta avind dreptul sa verifice exactitatea tuturor datelor inscrise in carnet.
(2) La incetarea activitatii sau in caz de transferare, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate inscrierile la zi.
ciurliburli a scris:

daca am un overdraft neachitat,angajatorul poate sa nu imi elebereze cartea de munca?#-o


In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca in caz de desfacere cim abatere disciplinara mishchirici mishchirici buna ziua sotului meu i s-a incheiat (?) contractul de munca pt abatere disciplinara, iar angajatorul refuza sa-i dea cartea de munca. in aceste conditii nu ... (vezi toată discuția)
Carte de munca lavinia1001 lavinia1001 Am si eu o problema legata de eliberarea cartii de munca de catre angajator. Fostul meu angajator refuza sa imi elibereze cartea de munca desi contractul meu a ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa imi iau cartea de munca ContSters156226 ContSters156226 Am lucrat la o firma si seful pentru 200 lei pe care trebuia sa ii dau lui nu imi da cartea de munca ,dar eu am lucrat ore suplimentare si nimeni nu imi ... (vezi toată discuția)