avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii taxa habitat din 2003. Prescriptie.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii taxa habitat din 2003. Prescriptie.

Am primit in urma cu 2 saptamani o instiintare ca am de plata in jur de 2000 lei, taxa habitat si penalitati pentru perioada 2003-2009. Eu habar nu aveam ca am de plata aceasta taxa (locala), intrucat nu am primit nici o instiintare in acest sens, iar imobilul unde stau este bloc ANL.
Am intrebat la Fisc, pe inspectorul care se ocupa de dosarul meu si mi-a spus ca nu s-a prescris datoria, desi au trecut 5 ani, intrucat ne aflam in faza de executare silita. Nu prea am inteles ce a vrut sa spuna, de aceea va intreb pe dv, daca in termen de 5 ani nu am primit nici o instiintare si nici o somatie de plata, cum pot fi executata silit pentru niste datorii de care habar nu aveam. S-au prescris sau nu?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
ContSters69724, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 16:11, 12 Mai 2010
Daca nu sa- primit nici un act de instiintare plata, somatie , titlu executor se aplica prescriptia de 5 ani, indiferent de cum considera institutia in cauza .
Ce demersuri ar trebui sa fac pentru a scapa de problema? Nu stiu de ce ar trebui sa platesc penalitati, care reprezinta jumatate din datorie, intrucat eu nu am stiut de acea datorie. Interesant este faptul ca mi-au spus verde in fata ca se mira cum nu m-au dat afara din locuinta, aceasta fiind de stat.Am uitat sa specific ca locuiesc in "Republica Mazare". Cand vine vorba de cumpararea locuintelor ANL, primaria da vina pe guvern, spunand ca el nu da drumul la vanzare. Cand e vorba de taxe locale, atunci apare cu pretentii primaria, sugerand ca ea este proprietar.
daca ai primit somatie (sau orice alt titlu) faci contestatie la executare.Creanta se prescrie in 5 ani daca nu s-a efectuat nici un act de executare.
Tocmai asta e curios. Desi ei spun ca dosarul se afla in faza de executare silita, eu nu am primit nicio hartie in acest sens. Mai nou, trepadusii primarului m-au mai amendat azi cu 2000 lei pt ca nu aveam autorizatie de constructie pt un amarat de baner, pt care nu am putut obtine acea autorizatie intrucat proprietarul spatiului comercial nu are schimbata destinatia imobilului in cea de spatiu comercial. Din acest motiv, am incetat contractul de inchiriere si urmeaza sa parasesc spatiul pe 21 luna aceasta. Spagarii de la primarie nu au vrut sa auda ca nu au cum sa ma amendeze din moment ce eu nu functionez acolo si ca ma aflam in spatiu pentru a efectua operatiunile de mutare.
Eu cred ca i-a innebunit foamea pe bugetarii astia. Se razbuna acum pe privati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de executare silita Theo_95 Theo_95 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema -la data de 11-02-2005 am fost instiintati ca societatea a fost dizolvata .La aceea data mai aveam pe societate ... (vezi toată discuția)
Acte pentru contestare executare silita Gabriela83 Gabriela83 Ce acte sunt necesare pentru contestarea unei decizii de executare silita in cazul prescrierii unei datorii? Care este procedura in aceasta situatie, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe imobil krime777 krime777 Din anul 2000 nu am mai platit impozit pe imobilul proprietate personala. Nu am primit nici o instiintare de plata, nu am semnat absolut nimic pana acum. Ieri ... (vezi toată discuția)