avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe imobil
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe imobil

Din anul 2000 nu am mai platit impozit pe imobilul proprietate personala. Nu am primit nici o instiintare de plata, nu am semnat absolut nimic pana acum. Ieri am primit o scrisoare (simpla) de la Biroul Executari Silite Persoane Fizice, in care sunt instiintat ca am o datorie de aproximativ 3500 lei (incluzand majorarile), conform unui titlu executoriu si o somatie, ambele din februarie 2009. Nu am primit aceste doua documente, dar am gasit un fel de instiintare despre ele pe site-ul cu taxe locale a sectorului de unde apartin.
In scrisoarea primita se mentioneaza ca in caz ca nu ma prezint in termen de 3 zile de la primirea scrisorii la biroul respectiv de executari silite se va trece la executarea silita a bunurilor mele conform OG 92/2003.
Am fost la sediul biroului de executari silite unde am vorbit cu un inspector care se ocupa de dosarul meu. Inital a dorit sa semnez un document de angajare de plata (esalonata) pe urmatoarele 6 luni pentru acest impozit datorat pentru ultimii 10 ani. Nu am fost de acord, mentionand ca vreau sa ma interesez de legalitatea si corectitudinea sumei. Inspectorul respectiv mi-a recomandat sa merg la Serviciul Public Pentru Finante Publice Locale unde sa fac o cerere de recalculare impozit avand ca motivatie faptul ca suma e prea mare (?!?), deoarece s-ar putea ca suma sa mi se recalculeze doar pe ultimii 5 ani (restul se prescrie ?). Dansul mi-a cerut numarul meu de telefon pentru a ma contacta inainte de-a face urmatorul pas in dosarul meu.
Intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac pentru a plati cat mai putin ? Sa cer recalcularea respectiva ? Se prescriu impozitele datorate pe perioade mai mari de 5 ani ? Cum imi recomandati sa formulez respectiva cerere ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: krime777 , utilizator 12:16, 4 Noiembrie 2010
ce datorati peste ultimii 5 ani,s-a prescris
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Practic sa fac cererea de recalculare specificand ceva de genul "va rog a-mi recalcula impozitele pe imobil datorate conform OG 92/2003 care stabileste termenul de prescriere a impozitelor datorate la 5 ani" ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire krime777 krime777 Nu am platit impozit pe cladire proprietate personala din 2001. Nu am primit nici o instiintare de plata. Am primit acum o hartie de la biroul de executare ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie a unei amenzi de circulatie boboc_valy boboc_valy Pentru 3 amenzi de circulatie din 2006, am primit in ianuarie 2012 instiintare de plata, conform OUG 92/2003, art.9(2)d, republicata in 2007; stiam ca ... (vezi toată discuția)
Recalculare impozit teren Margareta72 Margareta72 Detin un teren intravilan arabil. In anul 2004 am depus Declaratia de Impunere, in care l-am declarat intravilan curti-constructii, pentru ca nu am stiut sa ... (vezi toată discuția)