Din anul 2000 nu am mai platit impozit pe imobilul proprietate personala. Nu am primit nici o instiintare de plata, nu am semnat absolut nimic pana acum. Ieri am primit o scrisoare (simpla) de la Biroul Executari Silite Persoane Fizice, in care sunt instiintat ca am o datorie de aproximativ 3500 lei (incluzand majorarile), conform unui titlu executoriu si o somatie, ambele din februarie 2009. Nu am primit aceste doua documente, dar am gasit un fel de instiintare despre ele pe site-ul cu taxe locale a sectorului de unde apartin.
In scrisoarea primita se mentioneaza ca in caz ca nu ma prezint in termen de 3 zile de la primirea scrisorii la biroul respectiv de executari silite se va trece la executarea silita a bunurilor mele conform OG 92/2003.
Am fost la sediul biroului de executari silite unde am vorbit cu un inspector care se ocupa de dosarul meu. Inital a dorit sa semnez un document de angajare de plata (esalonata) pe urmatoarele 6 luni pentru acest impozit datorat pentru ultimii 10 ani. Nu am fost de acord, mentionand ca vreau sa ma interesez de legalitatea si corectitudinea sumei. Inspectorul respectiv mi-a recomandat sa merg la Serviciul Public Pentru Finante Publice Locale unde sa fac o cerere de recalculare impozit avand ca motivatie faptul ca suma e prea mare (?!?), deoarece s-ar putea ca suma sa mi se recalculeze doar pe ultimii 5 ani (restul se prescrie ?). Dansul mi-a cerut numarul meu de telefon pentru a ma contacta inainte de-a face urmatorul pas in dosarul meu.
Intrebarea mea este ce ma sfatuiti sa fac pentru a plati cat mai putin ? Sa cer recalcularea respectiva ? Se prescriu impozitele datorate pe perioade mai mari de 5 ani ? Cum imi recomandati sa formulez respectiva cerere ?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Practic sa fac cererea de recalculare specificand ceva de genul "va rog a-mi recalcula impozitele pe imobil datorate conform OG 92/2003 care stabileste termenul de prescriere a impozitelor datorate la 5 ani" ?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit cladire
krime777
Nu am platit impozit pe cladire proprietate personala din 2001. Nu am primit nici o instiintare de plata. Am primit acum o hartie de la biroul de executare ... (vezi toată discuția)