avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de executare silita

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema
-la data de 11-02-2005 am fost instiintati ca societatea a fost dizolvata .La aceea data mai aveam pe societate niste datorii la buget.Finantele au trimis in data de 14-03-2005 o somatie de plata si o cerere de recurs impotriva dizolvarii.
-la registru comertului firma apare ca si dizolvata ,dar nu si radiata
-de la data de 14-03-2005 nu am mai primit nici o somatie cu titlu executoriu,si am vrea sa stim care era perioada in care societatea putea fi executata silit?
-abia in data de 15 aprilie 2009 am primit alta somatie de executare silita .Daca au trecut peste 4 ani de cand societatea figura cu datorii ,aceste datorii nu s-au prescris?
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 01:00, 11 August 2009
Trebuie sa vedeti daca nu s-a prescris,pentru ca somatia de plata nici nu e valabila fara un proces. Executarea nu se poate face fara obtinrea unui titlu executoriu de la instanta .
-Finantele s-au inscris in termenul legal (6 luni) la Reg.Com.pentru datoriile lor catre soc.dv.de aceea ea nu a fost si radiata DAR trebuie stiut din ce an erau datoriile ,pentru ca si daca finantele au depus recursul impotriva restantelor si ele depaseau 5 ani de cand trebuiau platite trebuia sa le fie respins recursul-adica sa piarda.
-Trebuie sa mergeti la Reg.Com din judetul dv.si sa va interesati ,acolo va pot da toate informatiile de care aveti nevoie pt. a clarifica situatia
-5 ani.
SFATUL MEU ESTE SA VA DUCETI LA REG.COM.SI FACETI O CERERE IN CARE CERETI COPIE DUPA DOSAR(HOT.REG.COM.,RECURS FACUT DE FINANTE,aici vedeti anul in care ati ramas dator la stat.
bafta!
Societatea este inchisa (fara activitate din nov.2001).La aceea data figuram cu datoriile la buget,dar pana astazi nu am primit decat aceste doua somatii de executare silita(in martie 2005,dupa dizolvare si in aprilie 2009).As vrea sa stiu la ce sa ne asteptam.
Va multumesc!
OK.Fara activitate din 2001 spuneti dv. dar datoriile efective de cand dateaza?(luna,an)pt.ca ele pot veni cumulate din anii anteriori lui 2001 -este important !! finantele (MARTIE 2005- NOIEMBRIE 2001 nu sunt 5 ani) v-au intrerup prescrierea datoriei !
exemplu :luna august 2001=X lei ; luna sept.2000= Xlei si tot asa nu ma intereseaza sumele ci luna si anul?
Dar daca datoria este din noiembrie 2001 :(( se trece la executarea silita a firmei debitoare .
Sper ca a-ti facut contestatie la executare?in aprilie 2009?
Totusi imi este neclar ceva si anume in 2005 spuneti ca aveit o somatie de plata si inca nu ati fost executat?
e ciudat ;) finantele de obicei si regula nu stau la tocmeala.:D.
Va rog ca sa va putem ajuta sa dati mai multe detalii binenteles fara sume exacte ,denumiri si altele ce considerati dv.
Astept mai multe detalii?

Alexandra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate dizolvata Theo_95 Theo_95 am avut o societate comerciala ,fara activitate din 2003.In 2005 am primit acasa o decizie de dizolvare.Finantele au depus contestatie la decizia de dizolvare ... (vezi toată discuția)
Firma radiata, datorii la stat. Tiffany Tiffany Buna ziua, Va relatez mai jos o situatie si as dori sa ma ajutati cu un raspuns: Am avut un srl. Din cauza ca nu stiu ce bilanturi din 2005 cica nu au fi ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva babau babau Procedura de executare silita a inceput in anul 2005 luna octombrie, prin comunicarea titlului executoriu si a somatiei de plata,in luna urmatoare inceperii ... (vezi toată discuția)