avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită impozit pe venit
Discuție deschisă în Executare silită

impozit pe venit

Buna dimineata!
Imi poate spune cineva din ce an nu se mai percepe impozitul anual pe venitul salarial?
Am primit de la Administratia financiara poprire pe salariu deoarece as avea niste restante din diferente de impozit din 2006, 2007, 2008 si 2009. Alte venituri decat cele salariale nu am si nici nu am avut.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 11:29, 12 Mai 2010
Incepand cu 1 ian. 2005 , a fost introdusa cota unica de impozitare a veniturilor persoanelor fizice. Incepand cu veniturile din salarii realizate in anul 2005, impozitul retinut de angajator este final si nu mai aveti obligatia depunerii dcelaratei de venit pentru aceasta categorie de venit.
Speta dvs.nu e clara, ar trebui ceva elemente suplimentare. Este posibil ca diferentele respective sa fie ca urmare a recalcularii contribuatiilor sociale, daca ati avut mai multe contracte de munca sau poate fi vorba de o decizie de impunere privind anii anteriori anului 2005, prin care s-a calculat o diferenta de plata la care, an de an, se calcuteaza majorari de intarziere etc.
Am lucrat la 2 firme pana in anul 2008.
Am platit impozitul aferent anului 2002 cu intarziere, intre timp m-am mutat in sectorul 6. Din anul 2004 ma duc in fiecare an la Finantele sectorului 6, cu chitanta in mana (platita la sectorul 4). Ei imi spun ca nu figurez cu nicio datorie si ca n-au habar de ce primesc somatii de plata. Asta este scenariul care se repeta de 5 ani. Anul trecut am vb cu o doamna de-acolo care a analizat mai bine cazul meu, a verificat, ma rog, tot tacamul si m-a asigurat ca totul este ok si ca nu ma vor mai deranja vreodata. Dar.... surpriza.... anul acesta mi-a venit alta somatie cu diferentele de impozit pe venit pe care le-am enumerat mai sus. Deja este prea mult. Nu stiu ce sa fac sa scap de acest cosmar.
Cred ca daorita modificarii de domiciliu aveti probleme, cred ca nu s-au preluat la sect. 6 si platile efectuate de dvs. si automat va repun in debit.
Faceti o scrisoare la Asistenta contribuabili in ANAF in care sa detaliati cazul dvs, documentat cu toate documentele primite de la fisc pentru a se vederea care e situatia dvs si a primi un raspuns in scris. Altfel povestea se lungeste..............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de la fisc pentru persoana fizica cristina apetri cristina apetri Am primit o somatie de la fisc pentru o diferenta de impozit anual de regularizat in valoare de 137 de lei. M-am prezentat la Administratia Fiscala locala ca ... (vezi toată discuția)
Care e cota de impozitare ? molita molita VA SALUT CU RESPECT AS DORI SA STIU CARE E COTA DE IMPOZITARE A VENITULUI GLOBAL PANA LA 1 04 2005 AM TRANZACTIONAT TITLURI DE PROPRIETATE SI AM PLATIT UN ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil , de la angajator cu restante la stat [ in executare silita ] ? ContSters74087 ContSters74087 Buna ziua, In speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns , va dresez si eu situatia in care ma aflu. Situatia mea e una interesanta ... inaintea nasterii ... (vezi toată discuția)