as dori sa explic mai bine problema acelui precontract sau ante-contract,casa pentru care urmeaza a se face acesta nu mai exista ca si imobil locuibil,ci doar ca teren construibil,dar in actul existent de vanzare cumparare pe care il am este trecuta casa de locuit cu nr de camere,etc.se poate face astfel ante-contract pe baza actului de vanzare cumparare pe care l-am facut la dobandirea imobilului si tot ceea ce este inclus in acesta precum si cadastru sau mai trebuie facut si altceva pentru a demonstra ca nu mai exista casa,ci doar terenul?
Mare lucru nu am inteles din lunga fraza a dvs., dar sa vedem:
In primul rand, cand ati dobandit acel imobil? Este acel imobil inscris in cartea funciara sau nu? Adica, aveti o documentatie cadastrala pentru terenul in cauza impreuna cu constructia respectiva, constructie care acum nu mai exista?
Dvs. puteti incheia un antecontract de vanzare-cumparare in care sa va obligati sa vindeti doar terenul, dar daca in cartea funciara este inscrisa si constructia, va trebui, pana la perfectarea contractului de vanzare-cumparare, sa intocmiti o noua documentatie cadastrala, respectiv o actualizare a primeia (daca exista, repet) si, cu autorizatie de demolare, proces verbal emis pentru autorizatia de demolare (sau cu o adeverinta emisa de Primarie, in cazul in casa locuinta s-a autodemolat din cauza vechimii sau a intemperiilor naturii - dupa caz), solicitati Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliara sa noteze in cartea funciara demolarea constructiei. In acest mod, se actualizeaza si descrierea imobilului, in sensul ca nu va mai fi inscris decat terenul. Ulterior, se poate perfecta vanzarea, situatia din CF fiind aceeasi cu cea reala.