avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o bunica trista
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o bunica trista

Buna ziua!!Sunt o bunica trista pentru ca nu pot sa imi vad nepotelul.Cati dintre voi nu isi aduc aminte de obrazul cald al bunicilor,de povestile din copilarie,spuse din suflet,in fata sobei?Si eu la randul meu am avut bunici si stiu ca la ei gaseam alinare si tot ei erau cei care imi faceau toate poftele.Acum sunt si eu bunica,iar in urma unui divort al baiatul meu,nepotelul,in varsta de 4 ani,a ramas la fosta mea nora printr-o hotarare judecatorasca.Sunt rezidenta si muncesc in Spania de 5 ani.Va rog sa ma ajutati,sa imi spuneti daca exista un drept al buniciilor de vizitare si daca pot sa il aduc la domiciliul meu macar cateva zile,intr-o vacanta.Mentionez ca baietelul este trecut pe pasaportul mamei.Cum as putea sa-l trec vama fara fosta mea nora?Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Se spune ca vorba dulce, mult aduce...

Exista modalitati legale de a putea obtine un drept de legaturi personale si contacte directe cu minorul, conform legii nr.242/2004.

Conf. art.14 alin.1"Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoana fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament".

Cum din ceea ce spuneti dvs., nu rezulta faptul ca ati dezvoltat "legaturi de atasament" cu minorul, doar daca o convingeti pe mama sa vina cu minorul la dvs., in vacanta, cateva zile, ati putea sa il aduceti pe baietel la domiciliul dvs.

Ar trebui sa va detasati de "problemele reale sau virtuale" pe care le aveti cu fosta dvs. nora si daca va iubiti nepotul astfel cum sustineti, sa faceti in asa fel incat acesta sa se simta "super" atunci cand va veni la dvs., chiar daca acest fapt implica si prezenta mamei...si dvs. sunteti mama, sper ca nu ati uitat! :)
numai cu acordul mamei il puteti vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)
Conflict intre bunici nepot si nora alexya33 alexya33 in urma unor certuri intre fiul nostru si nora apoi si cu noi ,nora noastra nu ne mai da voie sa aducem copilul la noi acasa unde avem grija de el de 7 ani ne ... (vezi toată discuția)
Copii Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul \\\"fostei\\\". Problema e ... (vezi toată discuția)