Buna ziua!
Mama mea a fost citata ca martor intr-un proces civil pentru clarificarea veridicitatii vanzarii-cumpararii unui teren facuta mai demult (acum de 38 ani)de o ruda de a ei mai indepartata care intre timp a decedat, catre o terta persoana.Procesul se desfasoara intre mostenitorii acesteia si aceasta terta persoana ( cumparatorul).
Mama ar trebui sa se prezinte in fata instantei si sa confirme faptul ca ea nu a participat atunci la aceasta tranzactie.
Ea a mai participat in infatisari anterioare dar acum este plecata din tara si nu se va intoarce prea curand deci nu se va mai prezenta.
Intrebarile mele sunt:
-ce i se poate intampla daca nu se prezinta
-cum poate rezolva situatia de acolo de unde este (tara UE) pentru ca procesul sa continue (am inteles ca prezenta ei ar fi impedimentul pentru care procesul necesitaacum amanare)
multumesc
depuneti in scris la dosarul cauzei o incunostintare a instantei despre acest fapt! In functie de relevanta probei testimoniale se va inlociu martorul (mama dvs.) cu altul, ori se va acorda un nou termen de judecata!
multumesc frumos
am inteles ca cei care au participat (fratii mamei care au depus deja declaratii) la ultima infatisare ce a avut loc ieri au adus la cunostinta instantei faptul ca mama mea nu este in tara si avocatul cumparatorului a amenintat ca va dispune citarea mamei prin mass media .
Avocatul nu dispune, eventual propune.
Pai si ce amenintare e asta? ca o citeaza in mass-media? nu vad care ar fi teama dvs. in legatura cu aceasta "amenintare", pt ca e o procedura legala de citare.
Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu prea cunosc procedurile legale si imi cer scuze. Acest mesaj "de amenintare" ne-a fost transmis de catre cei prezenti la proces si noi l-am considerat un mijloc de a o obliga pe mama sa revina in tara pe cheltuiala ei.
Voiam sa stiu doar daca este neaparata nevoie sa faca acest lucru si daca din punct de vedere legal neprezentarea ei are consecinte. (ame
Completare probatoriu?
ramy84
Daca in urma admiterii probei testimoniale a fost citat martorul propus iar acesta nu se prezinta pentru audiere, poate partea care a propus audierea acestui ... (vezi toată discuția)