avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie a angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie a angajatorului

Buna ziua!
La 01.06.2007 am fost anuntat telefonic ca o sa-mi fie redus salariul(tuturor angajatilor).Nu am fost de acord cu aceasta decizie dar am fost linistit ca este doar o situatie temporara. Au trecut 3 ani si situatia a ramas neschimbata desi am avut discutii cu conducerea firmei pe aceasta tema.De curand am facut o solicitare in scris conducerii privitor la incalcarea contractului individual de munca si acestia mi-au spus ca exista o decizie privitoare la reducerea salariului. Aceasta decizie nu mi-a fost adusa la cunostinta in scris pana acum...mai mult cred ca aceasta decizie este inregistrata la ITM dupa data de 15.04.2010,adica dupa data contestatiei mele privitoare la reducerea salariului.Pe acea decizie conform spuselor lor este trecut in dreptul salariatului acord telefonic si semnatura sefei de personal.
Este corecta aceasta decizie?
Mai pot sa o contest in acest moment?
Cum poate fi inregistrata dupa 3 ani la ITM o decizie care are ca data de punere in aplicare 01.06.2007 si fara a avea semnatura angajatului?
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta problema si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 12 Mai 2010
Decizia data de angajator nu trebuie sa poarte semnatura salariatului.
Ce ar fi trebuit sa aiba firma este un act aditional, pentru fiecare salariat, cu semnatura fiecarui salariat ca a fost de acord cu reducerea salariala.
De asemenea, mai trebuia sa existe macar un tabel in care fiecare salariat sa fi semnat ca a primit 1 ex din decizie.

Iar chestia cu "s-a luat acord telefonic si salariatul a fost de acord"...... este de rasul curcilor.

Tocmai v-am expus 2 motive de sustinere a contestatiei dvs la tribunal.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
Art.17 alin 4 din Codul Muncii prevede ca orice modificare referitoare la salariu, durata muncii, etc.impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Adresati-va instantei de judecata, este singura care poate sa indrepte lucrurile, cum au procedat nu este corect.
Solicitati in scris ITM sa va elibereze o copie de pe aceasta decizie ... si veti vedea data cand a fost emisa de catre angajator.

De asemenea, puteti deschide o actiune in instanta pentru obligarea angajatorului sa va comunice acea decizie si, in subsidiar, anularea acesteia intrucat nu exista acordul dvs cu privire la modificarea salariului.
Decizia de modificare a salariului incepand cu 01.06.2007 a fost inregistrata la ITM pe 23.03.2010. Are stampila ITM-ului dar nu si a unui inspector de acolo.Eu am vazut aceasta decizie pe 12.05.2010. In locul semnaturii mele este scris acord telefonic si semnatura sefei de personal.

Alte discuții în legătură

Greseala itm sau angajator ..... anamariamagdici anamariamagdici am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare la itm mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste documentul ce trebuie depus la ITM, act aditional sau decizie? Unui salariat i s-a aplicat ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - salarizare acami acami Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vineri eu impreuna cu mai multi colegi ai mei am fost anuntati de administrator, ca ni se ... (vezi toată discuția)