avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce trebuie sa fac ,daca vreau sa deschid succesiunea dupa mama mea ,in cazul in care am un frate decedat si unul din copiii lui nu vrea sa colaboreze la intocmirea actelor ? (adica nu vrea sa depuna copie dupa certificatul de nastere )
deschideti succesiunea pe instanta
Daca va intelegeati amiabil puteati merge la notar, asa, nu ramane decat varianta instantei.
Va recomand sa dati o declaratie la notar de acceptare a succesiunii ( daca sunteti in termenul de 6 luni de la data decesului) si puteti intenta actiunea in termen de 2 ani ca sa nu platiti si impozit.
o singura solutie... actiune in instanta
Incercati mai intai sa va adresati unui birou notarial. De ce este recomandabil sa mergeti la notar intai? pentru ca, inainte de a va elibera certificatul de mostenitor, notarul il citeaza si pe fratele dvs. si, pentru motive lesne de inteles, este destul de posibil sa raspunda convocarii. Daca se prezinta, puteti ajunge la o tranzactie pe cale amiabila cu el., asa cum se si face de obicei imparteala mostenirii intre rudele apropiate. Dar, daca refuza sa se prezinte la sediul notarului, va mai ramane doar solutia sa il chemati in judecata printr-o cerere avand ca obiect partaj-succesoral. Dezavantajul ultimei solutii este in primul rand durata considerabil mai mare in care veti obtine ce doriti.















~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suucesiune ccrisa ccrisa Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele in cazul in care nu deschidem succesiunea in 6 luni. Decesul tatalui meu a avut loc in februarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune- testament lili71 lili71 In 23 nov 2012 a decedat mamma mea care a lasat un testament in care spune ca toate bunurile(drepturile) ei sa-mi revina mie.Eu am mers la notar in primul an ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre doi frati care nu se inteleg luminitasanda luminitasanda Buna ziua.Bunicul meu din parte mamei a murit acum 20 de ani iar succesiunea nu a fost facuta. Bunica din partea mamei a murit acum 2 luni. Sunt doi frati care ... (vezi toată discuția)