Sunt administratorul unei firme de telecomunicatii, si de la inceputul anului intampin probleme cu asociatiile de proprietari ale beneficiarilor mei. Presedintele/Administratorul blocului refuza sa semneze cererea de autorizare a instalarii cablurilor pe fatadele laterale ale blocului si cer chirie lunara pentru acest lucru, ajunga pana la 10% din veniturile in blocul respectiv ale firmei mele. In acest bloc exista UPC care bine inteles ca nu plateste nici un fel de chirie blocului, sau plateste curentul folosit de pe casa scarii.
1) Exista reglementari legale cu privire la acest lucru ? Au voie sa ceara chirie ? Cine stabileste valoarea chiriei ?
2) Intrucat exista concurenta care este tratata diferit in acelasi bloc, nu poate fi acuzata asociatia ca favorizeaza concurenta, contrar legilor concurentei ?
3) Va rog sa ma ajutati pentru a gasi un cadru legal pentru a-i actiona in instanta, sau sa imi propuneti orice alta rezolvare a problemei.
Mentionez ca nu se pot face cablari in blocul respectiv, riscul fiind politia comunitara care da niste amenzi usturatoare in cazul in care nu exista acordul asociatiei.