avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recurs al partii responsabile civilmente
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recurs al partii responsabile civilmente

ce recurs poate intenta partea responsabila civilmente daca aceasta nu a fost prezenta la nici un termen de judecare a procesului desi a fost citata
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Irina , Consilier juridic 15:25, 27 Mai 2010
Chiar nu a avut reprezentat nici macar de un avocat? Nu inteleg.
In Codul de procedura penala se spune asa: nu pot fi atacate cu recurs sentintele in privinta carora partea responsabila civilmente nu a folosit calea apelului ori cand apelul a fost retras, daca legea prevede aceasta cale de atac. Partea responsabila civilmente poate insa declara recurs impotriva deciziei pronuntate in apel, chiar daca nu au folosit apelul, daca prin decizia pronuntata in apel a fost modificata solutia din sentinta si numai cu privire la aceasta modificare.
Termenul de recurs e de 10 zile, daca legea nu dispune altfel, iar pentru partea care a lipsit de la la dezbateri, termenul curge de la data comunicarii copiei de pe dispozitivul hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pt.abandon de familie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. As vrea sa va intreb urmatoarele : o sentinta data de instanta pt. abandon de familie(neplata pensiei alimentare pt.2 copii minori) mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Recurs dupa 6 luni pentru lipsa comunicare georgiana.td georgiana.td Am primit o amenda penala pt. o infractiune legata de circulatie. Amenda e foarte mare , am incercat sa fac un credit sa o platesc , dar nu am reusit inca. ... (vezi toată discuția)
Termen luare cunostință a hotărârii. Just-drept Just-drept Termenul comunicarii hotararii civile se ia in considerare de la data comunicării prin poșta română, prin aplicarea ștampilei a poștei pe plic sau de ... (vezi toată discuția)