avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prezenta la termenul de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prezenta la termenul de judecata

Care este baza legala care imi da dreptul sa ma prezint la proces, in ziua si la data la care am fost citat, (litigiu de munca) si cum se ponteaza aceasta zi ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 12 Mai 2010
Sunteti doar motivat in acea zi, daca prezentati angajatorului o adresa de la Tribunal din care sa reiasa ca ati fost prezent in instanta in ziua respectiva.
Multumesc. Dar exista un articol de act normativ in acest sens ?
Cand va prezentati la sala, cereti presedintelui instantei sa va scrie pe citatie prezent in sala si sa stampileze grefierul.
tromar a scris:

Multumesc. Dar exista un articol de act normativ in acest sens ?

Nu cred ca este necesar un act normatv pentru asa ceva ...dovada prezentei dvs la termenul de judecata o puteti face si cu semnatura instantei pe citatie sau cu o adeverinta eliberata de actre instanta prin care se adevereste ca ati fost prezent la acel termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii plangere penala Nykey Nykey Pe scurt: am formulat o plangere penala si am trimis-o prin scrisoare recomandata catre politie dar nu am trimis odata cu plangerea si o copie a certificatului ... (vezi toată discuția)
Citatie la judecatorie lulita lulita am un proces pe rol iar in anumite zile trebuie sa lipsesc de la servici in urma citatiei primite,fapt care a dus la neplata zilei in care eram la tribunal ,e ... (vezi toată discuția)
Lipsa stampila grefier si intarziere decizie cu ~ 90 zile (data postei la adresa de domiciliu) ispires ispires Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti, in situatia pe care o prezint in continuare, daca aveti suspiciuni privind legalitatea actului de justitie si daca da ... (vezi toată discuția)