avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare judiciara asiciatie non profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare judiciara asiciatie non profit

Buna ziua!

Ma poate ajuta cineva cu o informatie referitoarea la costul unei LICHIDARI JUDICIARE intocmite de un lichidator oficial pentru o asociatie non profit?

Doresc sa inchid o astfel de asociatie si as dori sa aflu cat m-ar costa si cum trebuie sa procedez.

Va multumesc!

Madalina =D>
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:38, 12 Mai 2010
depinde de ce activitate aveti acolo si de persoana care se va ocupa de lichidare, nu se poate ''prezice'' suma exact, onorariul il stabileste lichidatorul in functie de situatia patrimoniala care difera de la caz la caz!
Nu veti lichida pur si simplu patrimoniul asociatiei ori fundatiei, ci acesta va fi transferat conform legii, statutului acesteia unei alte persoane juridice ori chiar statului, acesta nu va reveni fondatorilor sai ori membrilor existenti.
Dizolvarea si lichidarea unei asemenea persoane juridice, se face respectand procedura stabilita de OG nr. 26/2000, privind asociatiile si fundatiile.
Costul unei asemenea proceduri se ridica la peste 1000 lei, in functie de complexitatea lucrarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare asociatie non-profit marianflorin marianflorin suntem 3 membri(fondatorii) si am vrea s-o dizolvam asociatia ce acte trebuie sa facem ? ne trebuie un cenzor? cam cat costa ? asociatia are 2 luni( nu are ... (vezi toată discuția)
dizolvare - lichidare asociatie umanitara monb monb Am nevoie de un model de hotarare AGA pentru dizolvarea asociatiei. Daca puteti sa-mi spuneti si ca cat costa toate formalitatile legale de lichidare a ... (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)