Buna ziua...doresc sa deschid o firma cu activitate de amenajari interioare.Am vorbit cu diferite persoane care pretindeau un anumit onorariu pt. a deschide firma pt. mine dar sincer sa fiu nu am inteles exact pt ce imi cer ei banii aceia,pt. ca tot eu trebuia sa fac treaba mai grea?
Cum pot face eu singur toata tarasenia,macar stiu ca nu am dat nici un ban in plus?Am citit undeva ca pt. tinerii pana in 35 ani se ofera anumite beneficii pt. a incuraja tinerii.Cam care ar fii costurile totale?
Va multumesc anticipat.
As vrea sa va ajut, daca ma ajutati sa inteleg ce inseamna ca dumneavoastra "faceti treaba mai grea". Onorariul pentru inmatriculare, daca este onorariu avocatial, inseamna consultanta juridica si fiscala prealabila, rezervarea de denumire, redactarea actelor de constituire si a declaratiilor, atestarea indentitatii partii si in fine depunerea respectiv ridicarea actelor la/de la registru. Aceasta in nici un caz nu se poate numi "treaba usoara". Total ore de munca, punand si cozile de la depunere la socoteala, ar fi 15-20 h. La un onorariu orar... socoteala urca destul de mult.
Oricand insa va puteti adresa, contra cost, registratorilor care dau consultanta la registru.
1. Rezervare denumire
2. Depunere capital social
3. Declaratii la notariat si specimen de semnatura
4. Dovada sediu social
5. Acordul asociatie (daca sediul este la bloc)
6. Act constitutiv
7. Contract de inchiriere sau comodat
Pentru ce vreti dvs mai potrivita este intreprinderea individuala sau PFA.
Bafta in afaceri
buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine intr-o problema, in aprilie am facut demersurile pt deschiderea unui SRL (pet shop-acvaristica), am obtinut actele societatii, acum as dori sa stiu care sunt urmatorii pasi, ce acte (avize, autorizatii, etc.) trebuie sa mai obtin si unde sa ma duc? Va multumesc! :D
Obligatoriu trebuie sa treceti pe la Directia sanitar veterinara (intrati pe site ansvsa.ro si la sectiunea _autorizari si certificate aveti cerere inregistrare unitati pet shop). E obligatoriu sa o aveti. Cei de acolo o sa va spuna ce mai aveti de facut.
Acte firma
mariaoana
Buna ,
Am si o intrebare , mai bine spus o rugaminte. Doresc sa incept un nou proiect si vreau sa deschid o firma ; am fost la cei de la registrul comertului ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva
lenareg
Daca am devenit platitoare de TVA cat pot sa-mi deduc din stocul de marfa ,TVA deductubil 24% la un magazin de vanzare cu amanuntul ( mentiinez ca la 1 ... (vezi toată discuția)