Daca am devenit platitoare de TVA cat pot sa-mi deduc din stocul de marfa ,TVA deductubil 24% la un magazin de vanzare cu amanuntul ( mentiinez ca la 1 iulie nu am modificat preturile l marfurilor aflate in stoc),
sau o medie intre 19% si 24 % in functie de stocul cumparat cu 19 si cel cu24 ?
aveti drept de deducere a taxei inscrise pe facturile furnizorilor (19% si/sau 24%)
la total stoc de marfa veti calcula tva neexigibila 24% prin aplicarea procedeului sutei marite.
buna! am urmarit forumul si mi-am permis sa pun si eu o intrebare daca se poate. am o societate comerciala SRL(pet shop-acvaristica), care a fost inregistrata ca platitoare de TVA. exista posibilitatea ca sa o mai schimb acum din platitoare in neplatitoare de TVA? SC a fost inregistrata din luna aprilie a acestui an, dar nu a avut activitate deloc. multumesc! astept raspuns...:((
art. 152 alin 7 cod fiscal
După atingerea sau depăşirea plafonului de scutire sau după exercitarea opţiunii prevăzute la alin. (3), persoana impozabilă nu mai poate aplica din nou regimul special de scutire, chiar dacă ulterior realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de scutire.
Alte discuții în legătură
Tva ajustat
atalinna
La stocul de marfa cu amanuntul se poate calcula tva ajustat??Care este modalitatea de calcul si in ce articol din codul fiscal este reglementat?MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Iesire de la tva
MINPOP
Buna ziua ,
Va cer ajutor urgent pentru urmatoarea situatie :
In luna ian 2011 am solicitat scoatere de la TVA pt o soc. com. care a realizat o cifra ... (vezi toată discuția)