Buna ziua ,
Va cer ajutor urgent pentru urmatoarea situatie :
In luna ian 2011 am solicitat scoatere de la TVA pt o soc. com. care a realizat o cifra de afacere inferioara plafonului de 35 000 euro. Mentionez ca am predat la AFP Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.
Stocul de marfa al societatii la ( pret de vanzare ) 31.12.2011 este de aprox. 40 000 ron.
Pana la data de 25.02.2011 ar fi trebuit sa depun Decontul de TVA pe luna Ian 2011 si sa regularizez TVA aferent stocului de marfuri ( prin autofacturare) si nu am facut acest lucru.
1 .Cum pot evita plata TVA AFERENTA STOCULUI ?
2. Ce sanctiuni sunt pentru aceasta ?
3 Daca as solicita sa devin platitor de TVA incepand cu 01.09.2011 , este posibil sa platesc doar majorarile de intarziere pentru neplata TVA AFERENT STOCULUI.
Va rog , ajutati-ma cu o solutie !!!!!!!!!!!!!!!!!
In acest moment din punct de vedere al Legii 571/2003 dvs. va incadrati in prevederile alin.3 al art.152 si puteti reveni oricand la regimul normal de taxa cu toate drepturile si obligatiile ce deriva din acest statut.
ART. 152
Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 1251 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, poate aplica scutirea de taxă, numită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
(3) Persoana impozabilă care îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (1) pentru aplicarea regimului special de scutire poate opta oricând pentru aplicarea regimului normal de taxă.
Din punct de vedere al implicatiilor fiscale, pentru perioada cuprinsa intre 25 februarie 2011 si 25 octombrie 2011 datorati majorari T.V.A. si penalitati pentru taxa pe valoarea adaugata aferenta stocului de la 31 ianuarie 2011.
Platitor tva
adytz_1979
Salutare,
poate cineva sa-mi spuna la ce curs se calculeaza cei 35.000 euro dupa care se trece automat din neplatitor de TVA la platitor?
Si eventual ... (vezi toată discuția)