avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala gaze

Locuiesc intr-un bloc unde sunt deja gaze. Toti vecinii au centrala pe gaze in afara de mine, iar acum cand vreau sa-mi instalez si eu imi cere fiecare vecin cate 200-300 lei pentru a-mi semna. Eu am semnat fara sa le solicit bani. Nu inteleg de ce trebuie sa le platesc. Eu sunt si o persoana cu handicap grad 1.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:50, 13 Mai 2010
Ce nu știți. Pentru instalația și montarea unei centrale termice de apartament
se face un deviz ce urmează a fi aprobat de regia ce vă distribuie gazul.
Devizul și montarea conductei necesită alte costuri,la fel contorul.
Vecinii dumneavoastră vă solicită o parte din bani ,care la randul danșilor
i- au cheltuit.
.
probabil ca nimeni de pe scara nu v-a explicat cum trebuie un amanunt ... banii v-au fost solicitati pentru a va achita cota parte ce va revine la coloana comuna de gaze pentru care s-au platit niste bani. si este normal sa va platiti si dvs partea atita timp cit doriti sa va bransati la ea.
in afara de acea suma, va trebui sa contactati o firma autorizata ANRE pentru executia bransamentului dvs de gaze, fapt pt care veti scoate alti bani din buzunar pentru aprobari, materiale si manopera
Am mai discutat aceste aspecte, deci: asa cum am observat cei care au raspuns deja la intrebarea dvs. au sesizat faptul ca lucrarea de separare de masura a gazelor a costat ceva si ca probabil pe dvs. nu va interesat aspectul - atunci, insa va intereseaza acum! Vedeti cum se pune problema? Vecinii dvs. sunt proprietari pe teava nou montata. Pentru a beneficia de serviciile acelei tevi, trebuie sa contribuiti la costuri. Ei, cum inteleg suma este cam mare - nu stiu cati proprietari sunteti pe scara. Este necesar sa va lamuriti de valoarea costurilor de atunci, mai multiplicati suma cu un coeficient de inflatie si vedeti ce va iese... Cadeti de acord cu sumele, apoi urmeaza distractia cu firma autorizata ANRE. Toate acestea pentru ce? Pentru ca la vremea potrivita nu ati mers in rand cu toata lumea... Poate ati avut motive intemeiate, nu stiu, dar acum costurile sunt mult mai mari! Decizia va apartine.
Eu cred ca este o mica greseala referitor la suma. Poate ca va cere in total 300 lei nu fiecare proprietar cate 300 lei daca este cat de cat o scara de 20-30 apartamente si nuna de 5 apartamente.
Ca exemplu concrete pe o scara cu 46 apartamente fiecare proprietar a platit cate 150 lei indiferent ca a platit printre primii sau s-a bransat dupa 2 ani. La alta scara cu 30 de apartamente cel care a instalat conducta de gaz comuna a solicitat celorlalti cate 100 euro pe masura ce s-au bransat fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de semnăturile a 17 vecini ca să-mi pun centrală de apartament. cât valorează o semnătură, este posibil să-mi ceară 2-300 de lei fiecare? elenna9 elenna9 ziua, am si eu o nelamurire, Am cumparat un apartament pe numele fiicei mele, minor de 12 ani, bani mosteniti in urma decesului tatalui, ceea ce implica si ... (vezi toată discuția)
Probleme privind avizul proprietarului coloanei de gaz pentru montarea centalei termice de apartament jupanu_73 jupanu_73 Buna ziua ! Am cumparat un apartament si doresc montarea unei centrale termice de apartament. Proprietare coloanei (prima care a montat pe scara centrala de ... (vezi toată discuția)