avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de semnăturile a 17 vecini ca să-mi pun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de semnăturile a 17 vecini ca să-mi pun centrală de apartament. Cât valorează o semnătură, este posibil să-mi ceară 2-300 de lei fiecare?

ziua, am si eu o nelamurire, Am cumparat un apartament pe numele fiicei mele, minor de 12 ani, bani mosteniti in urma decesului tatalui, ceea ce implica si autoritatea tutelara.( Ma refer la faptul ca am de facut declaratii si justificari). Nelamurirea mea este ca acest apartament a fost deja debransat de la CET ( si mai cu seama ca nu mi s-a spus cand l-am cumparat) luat asta vara, cand nu era caldura pe teava si nici calorifere taiate in casa sau altceva)asta e un alt subiect, dar la ora acctuala ma vad nevoita sa pun obligatoriu centrala. Initial am vrut sa pun centrala electrica dar interesandu-ma un pic am inteles ca nu renteaza, asta as fi vrut sa fac, doar ca sa nu am treaba cu vecinii, dearece in scara cu pricina sunt ramase doar 3 apartamente fara centrala. Eu acum ca sa pot face demersuri pentru ami pune centrala imi trebuiesc 17 semnaturi. Este posibil sa mi se ceara 200-300 lei de semnatura? Ajung intre 3500 si 5100 lei doar pentru semnaturi plus costul centralei. Este posibil asa ceva? Doar si teava de gaz a avut un pret atunci cand primul locatar si pus centrala. Aparte de lucrul asta eu dand din mana bani pentru semnatura, cum justific acei bani fata de autoritatea tutelara, desi nu-mi convin nici sumele imense ce mi se cer.
As dori un sfat de la dvs, cum sa procez.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Ar trebui să va adresați acelei firme care a executat redimensionarea conductei de gaz , si ei vă pot face acel calcul a cotei părți a fiecărui vecin.
Buna ziua, pentru moment nu am facut nici o cerere nicaieri, daor ca fiind nou locatar, vecinii stiind ca vor primi bani, de cate ori mau intampinat mi-au si spus cat ma costa semnatura( fara pic de rusine) stiind ca nu am nici o alta solutie, blocul complet fiind debransat de la CET. Stiu doar ca pt a face cerere la EON, pt centrala , trebuie sa iau de la asociatie un formular ce trebuie completat cu semnaturile vecinilor
Iar acum ca sunteti si dvs avocat, stiti ca ma costa si avocatul si eventual un proces, La ce cifra ajung? ce ma costa mai ieftin?
Asa ar fi cel mai corect, dar de unde sa iau datele, si cam acum cati ani a fost adusa conducta de gaz, preturile sunt diferite. Si chiar si in conditiile acestea, de le zic eu vecinilor cifra corecta, care s-ar cuveni fiecarui locatar in urma cercetarilor, si ei tot nu vor sa-mi dea samnatura, ce pot face in cazul asta. Am inteles de la vecinii mai maleabili care si-au pus mai recent centrala, ca sunt unii care nici nu vor sa aude de semnatura fara 300 ron.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa platiti cat a platit fiecare locatar cand s-a facut separatia de gez.
Ce va cer acum " vecinii" e mai degraba o spaga.... ma intreb daca o impoziteaza cineva...
nu va lasati.... cat au platit la separare trebuia sa platiti si dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra faceti cerere de bransare la cei de la gaz. Eventualele despagubiri se acorda conform legii, in termen de (daca tin bine minte) 5 ani de la realizarea investitiei.
Ca sa intelegeti:
- eu "trag" o teava de gaz de la coloana principala pana la proprietatea mea. Practic eu platesc lucrarea conform unui proiect aprobat de firma de distributie gaz (care include si un deviz, costuri), CATRE FIRMA DE DISTRIBUTIE, care va plati mai departe banii primiti de la mine catre firma care face efectiv lucrarea, si teava intra apoi in proprietatea firmei de distributie gaz.
- daca in termen de 5 ani de la darea in folosinta vine altcineva si vrea sa se racordeze la instalatia facuta pe cheltuiala mea, firma de distributie ii va calcula cota de despagubire, in conformitate cu prevederile legale, persoana respectiva va achita suma in cauza catre firma de distributie, care la randul ei imi va remite suma mie.

Deci, dumneavoastra nu aveti ce le plati vecinilor pentru a va bransa. Vedeti in linkul de mai jos pasii:
[ link extern ]

Exista posibilitatea ca acea perioada de 5 ani sa fie depasita, iar vecinii sa vada in acordarea semnaturii o oportunitate de a recupera niste sume pe care nu mai au dreptul sa le recupereze. Ramane la latitudinea dumneavoastra cum ii convingeti, cedati santajului, incercati cu vorba buna, sau, in extremis, solicitati instantei suplinirea respectvului acord...

Alte discuții în legătură

Debransarea de la sistemul centralizat cet conu1973 conu1973 Buna ziua ! Am o mare problema, am inceput demersurile pentru debransare si montarea unei centrale de apartament. Am solicitat sectiei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.sunt ... ovi47 ovi47 Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt operat la cap (tumoare) si mi s-a spus ca temperatura ,in apartament pe timp de ... (vezi toată discuția)