Dumneavoastra faceti cerere de bransare la cei de la gaz. Eventualele despagubiri se acorda conform legii, in termen de (daca tin bine minte) 5 ani de la realizarea investitiei.
Ca sa intelegeti:
- eu "trag" o teava de gaz de la coloana principala pana la proprietatea mea. Practic eu platesc lucrarea conform unui proiect aprobat de firma de distributie gaz (care include si un deviz, costuri), CATRE FIRMA DE DISTRIBUTIE, care va plati mai departe banii primiti de la mine catre firma care face efectiv lucrarea, si teava intra apoi in proprietatea firmei de distributie gaz.
- daca in termen de 5 ani de la darea in folosinta vine altcineva si vrea sa se racordeze la instalatia facuta pe cheltuiala mea, firma de distributie ii va calcula cota de despagubire, in conformitate cu prevederile legale, persoana respectiva va achita suma in cauza catre firma de distributie, care la randul ei imi va remite suma mie.
Deci, dumneavoastra nu aveti ce le plati vecinilor pentru a va bransa. Vedeti in linkul de mai jos pasii:
[ link extern ]
Exista posibilitatea ca acea perioada de 5 ani sa fie depasita, iar vecinii sa vada in acordarea semnaturii o oportunitate de a recupera niste sume pe care nu mai au dreptul sa le recupereze. Ramane la latitudinea dumneavoastra cum ii convingeti, cedati santajului, incercati cu vorba buna, sau, in extremis, solicitati instantei suplinirea respectvului acord...