avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de semnăturile a 17 vecini ca să-mi pun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de semnăturile a 17 vecini ca să-mi pun centrală de apartament. Cât valorează o semnătură, este posibil să-mi ceară 2-300 de lei fiecare?

ziua, am si eu o nelamurire, Am cumparat un apartament pe numele fiicei mele, minor de 12 ani, bani mosteniti in urma decesului tatalui, ceea ce implica si autoritatea tutelara.( Ma refer la faptul ca am de facut declaratii si justificari). Nelamurirea mea este ca acest apartament a fost deja debransat de la CET ( si mai cu seama ca nu mi s-a spus cand l-am cumparat) luat asta vara, cand nu era caldura pe teava si nici calorifere taiate in casa sau altceva)asta e un alt subiect, dar la ora acctuala ma vad nevoita sa pun obligatoriu centrala. Initial am vrut sa pun centrala electrica dar interesandu-ma un pic am inteles ca nu renteaza, asta as fi vrut sa fac, doar ca sa nu am treaba cu vecinii, dearece in scara cu pricina sunt ramase doar 3 apartamente fara centrala. Eu acum ca sa pot face demersuri pentru ami pune centrala imi trebuiesc 17 semnaturi. Este posibil sa mi se ceara 200-300 lei de semnatura? Ajung intre 3500 si 5100 lei doar pentru semnaturi plus costul centralei. Este posibil asa ceva? Doar si teava de gaz a avut un pret atunci cand primul locatar si pus centrala. Aparte de lucrul asta eu dand din mana bani pentru semnatura, cum justific acei bani fata de autoritatea tutelara, desi nu-mi convin nici sumele imense ce mi se cer.
As dori un sfat de la dvs, cum sa procez.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa le explicati extrem de frumos ca daca nu va dau semnatura, la iarna deschideti geamurile si usa de la intrare si ventilati bine de tot apartamentul si scara - garantat vin si va dau ei semnatura. Cererea de bani pentru semnatura poate fi considerata ca o mita - inregistrati cu telefonul si apoi trimiteți prin avocat atentionare - dar asta inseamna sa incepeti cu stangul relatia cu vecinii. Pentru plata racordarii la conducta comuna cine a realizat lucrarea trebuie sa va prezinte devizul si factura lucrarii si se imparte la cati sunt pe scara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul cand au hotarat sa debranseze blocul de la regia de termoficare , cu siguranta ca s-a stabilit si o solutie alternativa de incalzire , care ar trebui sa se regaseasca intr-un proces verbal al adunarii generale. Solicitati presedintelui asociatiei sa va puna la dispozitie acea hotarare. Deasemenea faceti catre asociatie presiuni ca in cazul in care nu va aproba montarea centralei o sa solicitati prin instanta rebransarea blocului la reteaua de termoficare pt a va asigura caldura. Si credeti-ma cunosc caz cand un proprietar aflat la etajul 10 , singurul ramas bransat la reteaua publica de termoficare dintr-un bloc cu 60 apartamente , cand asociatia a hotarat debransarea, acesta in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila a obligat rebransarea blocului cu toate ca ceilalti 59 de coproprietari erau cu CT proprii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aiureli. Teava e in administrarea fimei de gaz. Cu ei faceti proiect, si toate demersurile. Povestea cu cota parte a cazut. Cele 3 apartamente cu ce se incalzesc ? Eventual trebuie sa luati o aprobare de la Asoc de proprietari, care sunt obligati sa v-o dea. Cine v-a spus ca trebuie sa luati semnaturi de la cei 17 vecini ? N-am mai auzit de mult, Asta a fost odata. Vedeti noile reglementari si legea. Am facut parte din comitetul asociatiei mai multi ani si stiu de multe cereri de debransare si montare de centrale dar n-am mai auzit de semnaturi ale vecinilor de peste 10 ani. Deci cererea de debransare se da doar de la asociatie, cu conditia ca in schimb sa se specifice sursa noua de caldura. nu deloc, cum e cazul d-vs. Cum acest pas a fost facut dar ilegal, deoarece dupa cum v-am spus, trebuia sa se monteze o noua sursa de incalzire a ap. nu mai trebuie sa cereti nici de la asociatie aprobare. Cred ca e cam vraiste in acea asociatie. Mergeti la firma de gaz, proiect, montare verificare, etc si buna ziua coloana e a lor nu a unor persoane fizice. Nu va luati dupa toate mustele, toti habarnistii si escrocii.
Succesuri cum zicea tot o habarnista contemporana.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
marius_tita, utilizator
Da dar costul cu incalzirea e f. mare si nu mai renteaza. Cu cat sunt mai putini bransati la termoficare, cu atat creste costul caldurii. Mai bine te iei dupa turma si iti montezi centrala. Pana la et. 10 se pierde multa caldura, care este inregistrata la gigacalorimetrul blocului, deci sunt costuri mari. In acest caz ar trebui ca fiecare locatar de pe coloana sa plateasca o cota parte catre CET, deoarece si coloana respectiva ii incalzeste ap. Ca sa nu mai spun ca ar trebui ca fiecare sa inveleasca si sa izoleze respectiva teava. E complicat . In rest Lungdan aveti dreptate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
marius_tita, utilizator
Eu i-as pune sa semneze pe o listă cu data si ora de primirea banilor si motiv si dupa i-as reclama peste tot (mai ales la Anaf)...si înregistrați cum a zis cineva mai sus.Macar sa vada si ei cum e sa stea pe drumuri și sa se justifice (asta in cazul in care nu se poate sa va înțelegi omeneste)Mi se pare foarte urat ca incearca sa profite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransarea de la sistemul centralizat cet conu1973 conu1973 Buna ziua ! Am o mare problema, am inceput demersurile pentru debransare si montarea unei centrale de apartament. Am solicitat sectiei de termoficare ... (vezi toată discuția)
Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.sunt ... ovi47 ovi47 Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt operat la cap (tumoare) si mi s-a spus ca temperatura ,in apartament pe timp de ... (vezi toată discuția)