avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii 2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii 2010

Am in cimpul muncii 36 de ani vechime ,virsta de 56 ani si dupa noua lege a pensiilor anticipate pot sa mai beneficiez dupa data de 1 iunie 2010 de pensie anticipata ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:13, 12 Mai 2010
Zvonul este ca dupa acea data , se vor inchetza pensionarile anticipate. Dar.. daca de la o zi la alta mereu aflam cate o noutate... cine mai stie...
Daca suntei de sex masculin, va pot spune ca nu puteti beneficia de pensie anticipata intrucat nu ati indeplinit stagiul de cotizare minim 45 de ani.

Daca sunteti de sex feminin, trebuie sa aveti minim 40 de ani de stagiu de cotizare ...in speta, nici in acest caz nu beneficiati de acest tip de pensie.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti mai multe topicuri, raspunsurile despre orice categorie de pensie le puneti in cadrul aceluiasi topic intrucat datele sunt aceleasi. Multumesc!

VALIS a scris:
Am 56 ani nascuta in 28 03 1954,vechime in munca 36 ani,4 nasteri si as dori sa -mi pueti spune cind as putea iesi la pensie la limita de virsta?

1. Nu exista, inca, un act normativ in sensul neacordarii pensiei anticipate / anticipate partiale incepand cu 01.06.2010, dar va exista.
2. Din datele pe care le-ati dat acum, rezulta ca puteati solicita pensie anticipata partiala inca de cand ati implinit 54 de ani si 8 luni.
Grabiti-va, inca mai puteti depune dosarul de pensie! :)
3. De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia atunci cand veti implini 57 de ani si 8 luni.
VALIS a scris:
Am 56 ani, nascuta in 28 03 1954, vechime in munca 36 ani, 4 nasteri si as dori sa -mi spuneti cind as putea iesi la pensie la limita de virsta?

Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu noiembrie 2011, respectiv la implinirea varstei de 57 ani si 8 luni (pentru ca ati nascut si cresut 4 copii);
- pensie anticipata partiala incepand cu noiembrie 2008, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata adimicu adimicu Buna seara, Exista posibilitatea de pensionare anticipata pentru o persoana de sex feminin care are virsta de 54 ani si 5 luni si o vechime in munca de peste ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ipc77 ipc77 se poate iesi la pensie de catre o persoana fizica autorizata daca nu a fost platit CAS , CASS? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)