Anul trecut am divortat de sotia mea ,intre timp aceasta a decedat,nu am avut timp sa deschid actiune de partaj,acum toate bunurile comune au ramas mamei acesteia. Eu ce drept succesoral mai pot pretinde ,in acest moment?
Dvs. puteti pretinde in functie de aportul dvs. drepturi legale.Avand in vedere situatia nefericia, daca mama fostei soti a acceptat mostenirea ficei sale, dvs. va veti judeca cu dumneaei pentru paratjarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, dat fiind faptul ca partajul este imprescriptibil.
Multumesc pentru raspuns.
Daca sucesiunea nu a fost facuta inca ,cu cine fac partajul,pe cine chem in instanta?Singura persoana indreptatita la mostenire este mama acesteia.
Succesiune
ioan neicu
se poate face o succesiune direct la un succesor al unui succesor al celui decedat ,cu acordul partilor? Adica tatal a decedat lasind doi mostenitori mama si ... (vezi toată discuția)
Partaj
geluchelmus1971
Am fost casatorit timp de 10 ani,timp in care am achizitionat un teren si am construit o casa.In 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si s-a mutat la ... (vezi toată discuția)
Casa am drept?
Nedoiu
Tata a primit o casa din donatie la 10 ani el nu a facut absolut nimic la ea decat a schimbat acoperisul cu mama mea care a murit la 1 an de la casatorie. Din ... (vezi toată discuția)