avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa parinteasca

Ma aflu intr-un proces cu fratii mei urmat de partaj. Avocata mea dar si a lor ne-a sfatuit sa ne intelegem pe cale ameabila ca sa evitam unele cheltuieli. Daca ne intelegem fara sa mai aducem expert mai trebuie sa platim taxa de 3% pentru ca au trecut ceva ani de la decesul parintilor ?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:03, 12 Mai 2010
Cred ca e vorba de taxa de timbru, pe care o platiti, dar o puteti recupera daca la primul termen depuneti o tranzactie in care mentionati cum v-ati inteles amiabil.
Daca au trecut mai mult de 2 ani de la decesul parintilor veti plati impozit de 2%, pe care nu il puteti evita in nici un fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)