avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinii!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinii!

Buna seara,


Am un vecin care mi s-a plans ca reclama la Primarie faptul ca am ciinii liberi in gradina unde imi pazesc stupii.Nimeni nu are gardul reparat de aceea cainii pot umbla linistiti pe toate proprietatile!Unii vecini sunt incantati ca nu le mai fura nimeni din gradina dar acesta care e putin mai departe de proprietatea mea e deranjat ca ii strica cainii straturile (si e singurul)pe care nu-l plac cainii :))Si ca o gluma ,are o varsta si nu are nici copiii si nici animalele nu le suporta!!
Ce sanctiuni sunt prevazute sau ce-mi poate face primaria din comuna daca sesizeaza acest vecin ca -i sunt stricate straturile de cainii mei?
Vreau niste sfaturi..........multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 20:46, 13 Mai 2010
In raport de prejudicii,puteti fi obligata sa suportati contravaloarea acestora,conform art 998,999,1001 Codul civil
Multumesc!
Atentie sporita ,pentru ca este pacat ca necuvantatoarele sa suporte consecintele/manifestarile ,persoanelor care nu accepta existenta altor suflete,
Atentie de asemernea ca exista legea protectiei animalelor care obliga la detinatorul acestora la repararea daunelor cauzate de patrupede
Pe langa faptul ca puteti fi obligata la repararea daunelor provocate de animalele ce va apartin, vecinul care nu le iubeste le poate face si rau...astfel, daca le iubiti, protejati-le, reparati gardul despartitor cu al vecinului astfel incat cainii dv. sa nu se mai plimbe liberi pe terenurile altora.
Dv. v-ar placea sa aveti in gradina niste ceapa, marar, cartofi, rosii, fasole etc. si sa vina cainii vecinului sa se usureze pe munca dv.? Ati mai manca acele legume? Vecinii trebuie sa-i respecti ca pe tine insuti daca vrei sa fii respectat!
Eu sunt o mare iubitoare de animale, am avut si caini de talie mare dar...ceea ce tie nu-ti place, altora nu face... ;)
Multumesc tuturor insa ce am omis sa va spun e ca eu am gardul facut insa vecinii nu-l au...........am inteles mesajele si e adevarat dar eu sunt descoperita cu proprietatea tocmai din cauza vecinilor care nu si-au ingradit proprietatile si atunci.....Mie mi-au furat din gradina spalierii de la vie acum am stupii,remorca,masina pe cand ei au .........fiecare dupa puteri..........oricum mi-am spus punctul de vedere autoritatilor innainte ca altii sa faca plangere si am fost multumita de raspunsul primit!
O seara buna tuturor..........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stricaciuni produse de cainele vecinului- unde ma pot adresa? ContSters359348 ContSters359348 Un vecin are un ciine . Acest ciine este tot timpul dezlegat . Acesta intra in curtea mea , si imi produce stricaciuni. Nu papa gaini etc , deoarece nu am . ... (vezi toată discuția)
Câinele vecinului mi-a omorât o pisică. ce pot face ca să scap de el? ContSters474233 ContSters474233 am un vecin care are o casa in constructie si 2 caini de vanatoare care pazesc.Problema e ca unul dintre caini are o deosebita placere sa sara gardul la mine ... (vezi toată discuția)
Vecinatati - indepartare caini de paza ContSters307591 ContSters307591 Am o vecina iubitoare de animale . Aceasta re doi ciini mari asezati chiar linga gardul aleii ce desparte proprietatile , alee care ma duce acasa . Alee este ... (vezi toată discuția)