avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Câinele vecinului mi-a omorât o pisică. Ce pot face ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Câinele vecinului mi-a omorât o pisică. Ce pot face ca să scap de el?

am un vecin care are o casa in constructie si 2 caini de vanatoare care pazesc.Problema e ca unul dintre caini are o deosebita placere sa sara gardul la mine in curte chiar daca are 2 metri inaltime si-mi fugareste pisicile si da roata cotetelor de gaini.De zeci de ori i-am transmis socrului proprietarului sa aiba grija de ei dar se pare ca-l doare in cot.de cate ori a sarit javra gardul am prins-o si am dus-o in tr-un colt al curtii si i-l dadeam socrului cand venea.Dar paharul s-a umplut in acesta noapte cand mi-a omorat o pisica care tocmai facuse 2 puisori in gradina cu flori. as dori sa stiu ce pot face ca sa scap de potaie.Sa-l omor nu pot ca am si eu 7 potai de talie mica dar care stau la mine in curte si nu la vecini.Daca l-as urca in masina si l-as duce undeva la o suta de km ar fi o varianta rezonabila ?.La vecini nu mai este vorba de greseala ci doar de nesimtire.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 16:27, 25 Mai 2018
Nu este o solutie legala nici urcarea in masina a cainelui si sa-l duceti la distanta.
Aveti posibilitatea sesizarii politiei cu privire la acest lucru.
stapanaul de animale este raspunzator de daunele ce le produce anumalul sau.
Puteti sa-i solicitati acestuia, daune pentru stricaciunile facute de cainele sau.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu este o solutie legala nici urcarea in masina a cainelui si sa-l duceti la distanta.
Aveti posibilitatea sesizarii politiei cu privire la acest lucru.
stapanaul de animale este raspunzator de daunele ce le produce anumalul sau.
Puteti sa-i solicitati acestuia, daune pentru stricaciunile facute de cainele sau.
Va multumesc mult dar astept si alte pareri .Mersul la politie a fost ptr mine mereu ultima varianta.Personal nu agreez turnatoriile si am un dispret teribil fata de reclamagii.
Sesizati oficial politia teritoriala care detine departament distinct politia animalelor
Nu are rost sa va razbunati pe animal....pentru ca exista posibilitatea sa suportati dv consecintele legale
Initial notificati oficial vecinul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare privitoare la detinerea animalelor de companie-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

ynocentta a scris:

Sesizati oficial politia teritoriala care detine departament distinct politia animalelor
Nu are rost sa va razbunati pe animal....pentru ca exista posibilitatea sa suportati dv consecintele legale
Initial notificati oficial vecinul cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare privitoare la detinerea animalelor de companie-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta Am rezolvat treaba momentan.Am legat potaia fedeles si am dus-o la socrii vecinului la vreun km distanta de mine si am pus-o la roata masinii.apoi i-am intrebat pe mosi cam cum ar arata potaia daca trec cu masina peste ea.Baba pur si simplu a fost sa lesine in momentul in care am ambalat motorul .Au inteles mesajul ca nu le mai tolerez obrazul gros si au venit cu mine si cu potaia in portbagaj inapoi unde au cumparat un ham si un lant gros si au legat bestia.Momentan cred ca am rezolvat treaba.Ba mai mult mosul a venit apoi la mine cu o sticla de coniac din colectia ginerelui si ne-am inpacat.....ca doi oameni rezonabili
Peste gard montati plasa. Puteti folosi si un electrosoc pentru stimulare! Cum il prindeti cum il "stimulati" si garantat invata ca e rau sa sara gardul. Plangerea la politie e un mijloc cat se poate de normal si legal daca vorba buna nu rezolva.

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
Lamurire!!! Ancaa-65 Ancaa-65 Buna ziua! Am si eu o intrebare daca poate cineva sa im raspunda ,va rog si sa ma lamureasca si anume daca exista cumva la noi o lege care spune cati caini ... (vezi toată discuția)
Crescatorie de gaini si porci langa locuinta vecinului dianami dianami Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez daca vecinul creste gaini si porci (langa casa mea) iar mirosul si zgomotul provenit de la animale este deranjat ... (vezi toată discuția)