avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carti de munca

Buna seara,

Maine am control de la ITM si vreau sa stiu daca in urma deciziei de concediere trebuia operat in cartea de munca desi am castigat procesul pe fond si s-a dispus reincadrarea mea !In acea perioada trebuia operate cartile de munca de alta angajata dar nu s-a facut iar acum va pica magareata pe mine ......ca eu trebuia sa-mi desfac contractul de munca........:))
Nu stiu ce sa fac........si inca ceva:in unitatea in care lucrez eu completez cartile de munca ,am dreptul sa-mi completez si cartea mea?
Multumesc.......
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 14 Mai 2010
Este situatie de incompatibilitate ,de vreme ce exista decizia de concediere,nu poate fi invocata neoperarea de catre dvs in carnetele de munca
Da ,atata timp cat unitatatea beneficiaza de 1 singura persoana autorizata sa opereze in carnetele de munca
Da, trebuia operata in carnetul de munca incetarea raportului de munca si apoi anularea concedierii si reintegrarea ... aceste date le puteti inregistra si dvs , daca sunteti persoana imputernicita de a face aceste operatiuni ...

Puteti sa vi-l completati si dvs carnetul de munca ... aceeasi situatie am avut-o si eu , iar cei de la ITM nu au avut nimic de comentat cu privire la acest lucru.
In conditiile existentei deciziei prin care angajatorul a dispus responsabilitatea in sarcina dvs pentru operarea in carnetele de munca,este legala completarea si inregistrarea ,inclusiv in carnetul dvs de munca
Multumesc, azi a fost ok cu inspectia de la ITM!Am aflat lucruri interesante si am colaborat excelent!
Va multumesc tuturor!
Daca tot ati avut control de la ITM,poate impartasiti utilizatorilor forumului din informatiile primite

Alte discuții în legătură

Cand tb sa-mi primesc actele de la fostul angajator? geani842003 geani842003 buna ziua! am o nelamurire....acum sunt in perioada de preaviz si mi-am predat telefonul de servici , insa eu nu stiu cand ar tb sa-mi primesc cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza inscrierea in cm Elleny Elleny Ce se poate face in cazul in care agajatorul nu a operat in CM, incetarea raporturilor de munca cu un angajat? Stiu ca in conformitate cu prevederile ... (vezi toată discuția)
Scrisoare pentru ridicarea carnetelor de munca ifrimcristina ifrimcristina aveti idee daca trebuie sa trimit scrisoare acasa angajatilor sa vina sa isi ridice carnetele de munca inchise la ITM? prin 2004 am avut un control de la ... (vezi toată discuția)