avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... programul de vizita al parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

programul de vizita al parintilor

nepotica mea a fost incredintata la varsta de 2 ani tatalui dupa ce mama ei a bagat divort si a parasit domiciliul.in luna decembrie anul trecut l-a dat pe fratele meu in judecata pentru a ii da copilul in italia unde ea locuieste.ea in 5 ani nu cred ca a venit de 10 ori in tara ,dar de fiecare data cand a venit i-a dat fata sa o vada chiar si 2 ,3 zile,dar acum o vrea in italia.procesul s-a terminat si a fost in favoarea ei chiar daca nu s-a prezentat si la dosar nici macar nu a stiut sa treaca varsta copilului...a trecut ca are 5 ani...au ras toti din sala (copilul are 7).noi acum am facut recurs dar sunte m foarte speriati ca daca si dupa recurs tot in favoarea ei se termina nu stim ce osa ne facem.pe ea nu a interesat o fetita in acesti 5 ani,nu i-a dat pensie alimentara,nu a fost o zi cu ea la gradinita (sa o duca sau sa o aduca de la gradinita),copilul nu o prea place chiar daca noi tot incercam sa ii explicam de cand era mica cine e .ne sperie gandul ca poate lua fetita in italia 2 sapt in facante.pentru acest copil osa fie o lume necunoscuta si cu persoane necunoscute care nu ii cunosc programul si nevoile.vreau sa ma invatat si pe mine ce sa fac...ce e mai bine sa fac?va fog foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
ContSters145367, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:19, 13 Mai 2010
in primul rand trebuia sa aveti un avocat care sa lupte pt dvs. chestile astea nu-s de joaca.
va dati seama ce aparare ati facut, incat ea a castigat chiar daca nu stie nici varsta macar.
este de nedescris ce se petrece in instantele acestea. unii judecatori sunt orbi.
da asa ne-am gandit si noi...dar judecatorii astia orbi ne distrug vietile.eu va multumesc mult pentru sfat!
Eu v-as fi recomandat sa angajati un aparator din faza initiala. Acum, in recurs, este foarte greu de modificat o sentinta daca nu aveti inscrisuri noi cu care sa combateti motivele ce au stat la baza pronuntarii sentintei instantei de fond sau daca nu sunt alte motive procedurale.
Din cate inteleg nu este vorba despre o reincredintare ci despre un program de vizita al minorei in favoarea mamei reclamante, cerere care nu putea fi respinsa, doar modalitatea de vizitare putea fi alta.
Angajati un avocat. ;)
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat
am avut un avocat.acelasiii avocat pe care l-am avut si la divort,care cunostea cazul,dar cu tot cu avocat sentinta a fost in favoarea ei.pe noi nu ne deranjeaza ca i-a fost dat derptul de a o vizita,ne ingrijoreada ca i a fost permis sa o poata lua in italia 2 saptamani in timpul vacantei.
va multumesc!
Eu nu prea sunt de acord ca o sa castigati.
Chiar daca pana acum mama nu si-a facut datoria de parinte, nu inseamna ca de acum incolo nu merita o sansa. Poate ca i-a venit mintea la cap, poate ca a asteptat sa-si faca acolo o situatie pentru a putea chema copilul in vacante.
Cert este ca acest copil are nevoie si de tata si de mama iar sentinta este data in beneficiul copilului si nu in beneficiul parintilor.
Si, acum, sa fim seriosi, ce copil nu s-ar bucura sa-si faca vacantele in strainatate?
Dvs., adult, ati refuza o vacanta de 2 saptamani in strainate?
Eu zic sa va bucurati pentru copil, ca i-a venit mamei mintea la cap si sa va mai bucurati ca nu a facut o actiune de incredintarea a minorului. La actiunea aia intelegeam sa va plangeti ca ati pierdut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor Dayira Dayira Buna ziua, In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor mirka mirka Buna ziua. In urma divortului fiica mea in varsta de 12 ani a fost incredintata tatalui; platesc pensie 100 euro lunar; am program de vizita astfel: 3 zile de ... (vezi toată discuția)