avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

se poate face o succesiune dupa o persoana decedata fara sa fie ambii copii implicati in succesiune
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:20, 13 Mai 2010
Mostenitorii (persoanele cu capacitate succesorala chemate la mostenire in temeiul legii) pot fi reprezentate in cadrul devolutiunii mostenirii.
Va rugam sa detaliati.Toti mostenitorii trebuie implicati in succesiune.
Buna ziua !
In ce sens "fara sa fie ambii copii implicati in succesiune" ?
Pt definitivarea dezbaterii succesiunii notariale este necesara manifestarea vointei tuturor mostenitorilor , fie in sensul acceptarii , fie in sensul renuntarii . Mostenitorii pot sa nu se prezinte personal la dezbaterea succesiunii notariale dar sa dea procura speciala unei alte persoane (eventual un alt mostenitor) .
Mai exista si varianta efectuarii succesiunii prin instanta de judecata , caz in care se procedeaza conform codului de procedura civila ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,daca eu am renuntat la mostenire dupa tatal meu,nefiind dezbatuta mostenirea dupa bunica,mama lui care a murit inaintea lui,la mostenirea bunicii mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara dezbatere succesiune razvanboss razvanboss Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate vin un teren extravilan de 1000 mp - vie, daca nu s-a dezbatut succesiunea. De pe urma defunctului au ramas 2 ... (vezi toată discuția)