avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs!(contraventie circulatie) un sfat pt incadrarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs!(contraventie circulatie) un sfat pt incadrarea juridica

Anul trecut am facut o depasire neregulamentara trecand peste linia continua!
Am fost filmat de un echipaj al politiei,mi s-a dat o amenda si mi s-a ridicat permisul de conducere. BL:art100,aln3,lit e/oug195.2002 Pana aici toate bune si frumoase.
La intocmirea PV-ului domnul politist a trecut gresit numarul de inmatriculare al autoturismului pe care l-am condus (care de fapt nici nu este proprietate personala).
In loc de xx.85.xxx a trecut xx.65.xxx . Eu am semnat Pv-ul.
Am facut plangere la pv, a fost respinsa pt ca nu am indicat corect baza legala a celor sustinute de mine.
Cam care ar fi baza legala a celor prezentate de mine. Un sfat va rog! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: uip1280 , utilizator 10:32, 16 Mai 2010
Eu cred ca instanta se putea sesiza pe motivul de nulitate si din oficiu,in baza rolului activ.
Incercati sa invocati intr-u recurs declarat in termen de 15 zile de la primirea hotararii si corect motivat,inclusiv aceasta eroare
Motivele de nulitate invocate trebuiau sa se refere la prevederile art.16/17/19 din OG nr.2/2001
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
multumesc mult de raspuns! voi invoca motivele de nulitate ! De fapt chiar probele lor video face ca procesul verbal sa fie nul , pt ca masina filmata cu camera video nu este aceeasi cu cea din descrierea procesului verbal procesul verbal
Si acesta,in masura in care il puteti dovedi constituie un motiv de recurs,invocand ca instanta nu a tinut seama la pronuntarea unei hotarari de acest aspect,care va dezvinovateste.
multumesc mult de sfat! procesul are loc luna viitoare. O sa va tin la curent cu cele intamplate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dată amendă circulație greșită Marian 1973 Marian 1973 Buna seara și mă scuzați de deranj. Cu câteva zile în urmă pe data de 8.04.2019 am fost depistat de radar cu o anumită viteză dar procesul verbal are ... (vezi toată discuția)
Amenda radar - contestatie la judecatoria necompetenta szalac szalac Buna ziua, Am primit o amenda pentru nerespectarea vitezei intro localitate din jud. Bihor (Urvind). Am fost oprit la fata locului si mi sa inmanat PV de ... (vezi toată discuția)
Recurs - permis suspendat mfox mfox Salutare, As dori sa ma ajutati sa decid daca voi inainta o cererea de recurs sau nu si evetual ce sanse am sa fie admisa si bineinteles sa castig. Mie unul ... (vezi toată discuția)