avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunica mea a decedat de 6 sapt.Eu am stat timp de 10 ani si stau si in prezent in locuita ei .Tatal meu si matusa mea(sora lui tata) sunt unicii mostenitori ai apt dar tatal meu nu e in tara si vrea sa imi trimita imputernicire ca sa il reprezint la succesiune dar matusa mea i-a spus ca nu are rost sa ii trimita pt ca ea oricum face succesiunea fara el si o face numai pe ea si dupa ce face succ eu sa ma mut din apt.Precizez ca tatal meu vrea sa imi lase partea lui mie si ca nu poate veni in tara. Matusa poate face succesiunea fara el? E legal?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:30, 13 Mai 2010
Nu, matusa nu poate dezbate succesiunea fara tatal dvs.
Ar fi bine ca tatal dvs sa va faca o procura in acest sens si sa dea si o declaratie de acceptare a succesiunii
Daca face vreo declaratie la notar ca e unica mostenitoare, savarseste o infractiune de fals, si tatal dvs. poate sa ii faca plangere penala si sa o dea in judecata sa anuleze un eventual certificat de mostenitor.

Nici pe dvs. nu poate sa va dea afara pur si simplu, trebuie sa intenteze in instanta o actiune in evacuare, asa ca, aveti grija, nu va lasati intimidat de vorbe si sa plecati amiabil, stati acolo ca e si dreptul tatalui dvs. ( jumatate din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire bluesky80 bluesky80 Buna seara,va prezint urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat; bunica mea a murit in noiembrie 2011,mostenitori 2 copii dintre care tatal meu care ... (vezi toată discuția)
Procura data la consulat maria1956 maria1956 Buna seara.Am nevoie ca sora mea sa ma reprezinte la notar pentru succesiunea de pe urma unei matusii.D-l notar imi cere procura .Eu locuiesc in Spania ,sora ... (vezi toată discuția)
Am nevoi de sfaturi in problema unei succesiuni ! LenaS LenaS Bunicul decedat, unic titular a casei pe care a contruit-o impreuna cu bunica, are din prima casatorie o fica, apoi din a doua casatorie cu bunica care este ... (vezi toată discuția)