avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura data la Consulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura data la Consulat

Buna seara.Am nevoie ca sora mea sa ma reprezinte la notar pentru succesiunea de pe urma unei matusii.D-l notar imi cere procura .Eu locuiesc in Spania ,sora mea in Bucuresti. Eu ca si ceilalti 4mostenitori sunt de acord sa primesc o parte din aceasta mostenire.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa contina aceasta procura si daca o pot face in Spania.Nu pot veni in tara din cauza serviciului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:27, 22 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mergeti la Consulat si explicati functionarului ce doriti, el va completa procura exact asa cum trebuie. In principiu, din procura trebuie sa reiasa ca dvs ca succesibil cu vocatie la mostenire, imputerniciti o anumita persoana sa va reprezinte in procedura de dezbatere a succesiunii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subsemnata......imputernicesc pe..... (cine vreti dvs) să mă reprezinte la dezbaterea succesiunii după defuncta mea mătușa, numită.. ..., decedata la data de....., fosta cu ultimul domiciliu in......
Asta trebuie să cuprindă procura.
Dacă nu a trecut un an de la decesul mătușii, ar trebui să dați și o declarație de acceptare expresă a moștenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire intre frati izabi izabi va rog sa ma ajutati cu o problema.Sora mea a decedat ,si am fost 4 frati,din care eu am ramas singurul supravietuitor,Toti avem copii,numai ea ,cea ... (vezi toată discuția)
Succesiune Dianora Dianora As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns legat de procedura de dezbatare a unei succesiuni.In urma decesului bunicii mele in luna ianuarie 2010 sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune din afara tarii nedormit_in_NYC nedormit_in_NYC Buna ziua, [u]Premise:[/u] locuiesc in Statele Unite. Am avut in Romania o matusa care a decedat acum o saptamana. Dansa era vaduva, nu a avut copii, ... (vezi toată discuția)