Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Incerc de mai bine de 1 an sa obtin o autorizatie de construire#-o si de fiecare data cand ma duc la primarie mi se solicita altceva: ba o plansa care e gresita, ba un certificat energetic (nu era obligatoriu la data solicitarii), ba o schita refacuta, etc. etc. Nici nu le mai stiu numarul.....
Intr-un final, ma aproprii cu toate actele de cele solicitate, dar surpriza: mi s-a solicitat un nou deviz intocmit in baza HG 28/2008!
M-am uitat si eu pe aceasta hotarare si mi se pare ca se adreseaza lucrarilor de incestitii finantate din fonduri publice. Eu sunt persoana fizica si doresc sa construiesc o casa. Atat. Si mai cred ca sunt fie incompetenti, fie rau intentionati.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat in acest sens?
Probabil ca documentatia depusa de dv nu a fost completa, sau a fost incorect redactata....pe de o parte!
Dar este foarte adevarat ca procedura de autorizare este pe alocuri ambigua si drept rezultat este interpretabila....
In ceea ce priveste Devizul Estimativ care vi s-a cerut, el foloseste ca baza de calcul pentru taxa de autorizare si taxa de timbru OAR.
Titulatura corecta a HG.28/2008 este: HOTÃRÂRE nr.28 din 9 ianuarie 2008
privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii
deci se refera si la imobile particulare(obiectiv de investitii)!!!
Acest deviz cade in sarcina biroului de arhitectura care v-a intocmit documentatia pentru autorizare.