avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie comunitara

bunaziua.am lucrat in romania 22 de ani in invatamant si acum lucrez in spania de 3 ani.intrbarea mea ar fi :la ce varsta ma pot pensiona anticipat si daca pot beneficia de pensie comunitara anticipata.multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:10, 15 Mai 2010
la ce va referiti? la recunoasterea anilor de munca din Romania in Spania sau a celor 3 ani de munca in Spania sa fie recunoscuti in Romania? Va puteti pensiona anticipat dar depinde de motivatie.
Cu Spania statul roman a incheiat conventie de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale. Daca pentru perioada lucrata in Spania au fost achitate contributiile obligatorii si daca indepliniti, cumulativ, conditiile referitoare la stagiul complet de cotizare si varsta standard, puteti beneficia de pensie comunitara anticipata partiala.

Fara data nasterii dvs., nu pot sa va raspund daca si la ce varsta puteti beneficia de aceasta categorie de pensie.

:offtopic:
elco a scris:
Va puteti pensiona anticipat dar depinde de motivatie.

Da, motivatia este... foarte importanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumularea vechimii in munca in strainatate la pensia din romania Radu Lupascu Radu Lupascu 1)Sunt nascuta in 7 nov. 1955 si am acumulat o vechime in munca in Romania de 22 de ani . La ce varsta ma pot pensiona ? 2)De asemena am acumulat 5 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie in spania si in romania c.peicu c.peicu Daca am pensie de invaliditate din spania, mai pot obtine o alta si din tara unde am cotizat 15 ani?Din cauza accidentului nu mai pot munci. (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 gabriela767 gabriela767 am 14 ani vechime in grupa 1 de munca + ce mi se mai adauga la ei cu atatea legi care s-au scimbateu una nu mai stiu la ce varsta voi iesi la pensie.Sunt ... (vezi toată discuția)