avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti

lucrez la privat si am fost concediata pe motiv ca se reorganizeaza activitatea firmei la care am lucrat. sunt in preaviz incepand cu data de 12.05.2010 pa pe 09.06.2010 conform art 71 (1) cf Codul Muncii si incepand cu data de 09 iunie contractul individual de munca inceteaza conform art 66. ma intereseaza daca pot sta la serviciu doar 4 ore si ce drepturi banesti am ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:26, 14 Mai 2010
Puteti lucra doar 4 ore/zi fara a va fi afectate drepturile salariale.
Cu alte cuvinte, lucrati 4 ore/zi dar sunteti platita ptr 8 ore/zi
va multumesc mult...in conditiile in care sefii sunt niste oameni inabordabili si ma lovesc de un refuz..ce pot face?
Le puteti spune in scris ca, in cf cu art. 74 (2) din Contractul Colectiv d emUnca la Nivel National (CCMUN) aveti acest drept.

CCMUN se aplica tuturor salariatilor incadrati pe teritoriul Romaniei, indiferent de forma de capital social a angajatorului, asa cum rezulta din art. 3 (1) lit a) din CCMUN.
exista posibilitatea sa primesc macar un salariu compensatoriu cand mi se va face lichidarea? la firma la care am lucrat anterior, am avut nesansa sa fiu ultima angata si obligatoriu am plecat prima, cand mi s-a trimis decizia ca se fac restucturari s-a mentionat ca voi fi in preaviz, dar nu este nevoie sa ma prezint pe intreaga perioada a acestuia si ca voi primi 3 salarii compesatorii, insa la aceasta firma nu...totul a fost scurt si la obiect..sunt obligati sa imi dea ceva sau nu?si daca da, ce anume ii obliga?multumesc pentru timpul acordat
cf prevederilor aceluiasi CCMUN aveti dreptul la plata a cel putin 1 salariu compensatoriu (art. 78 (1)) in afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere Edeltraud Weiss Edeltraud Weiss pe data de 28.04.2010 am primit urmatoarea notificare: avand in vedere dificultatiile ec-financiare conducerea a hotarat desfiintarea postului ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru pe perioada preavizului ovydiu ovydiu Societatea la care lucrez a dispus sa faca concedieri colective in baza art.65 si art.66 din Codul Muncii, o parte din angajati au primit un preaviz de 22 de ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului in cazul concedierii alex_c alex_c Buna ziua, Am fost instiintat ca voi primi un preaviz de 15 zile lucratoare, deoarece postul meu va fi relocat. As dori sa stiu daca in acest caz, cand nu ... (vezi toată discuția)