avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probe biologice

va salut. in ce conditi sunt obligat sa dau probe biologice?,legea este cam neclara, in caz de accident cu victima daca suflu in etilotest si arata zero sunt obligat si la probe biologice? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:13, 13 Mai 2010
Depinde de situatie, chiar daca ati fost testat alcoolscopic si acesta a fost zero, asta nu inseamna ca nu se pot recolta si probe biologice intrucat poate fi vorba de alte substante care pot afecta capacitatea de a conduce pe drumurile publice ( ex: medicamente, droguri, etc.) .
din cat m am informat pe internet, politistul ia o proba biologica,sange urina pt alcolemie, si mai trebuie sa ia inca o proba pt stabilirea substantelor interzise. am dreptate sau nu? va multumesc
nu de alta dar urmez un tratament si un medicament care il iau e pe lista substantelor interzise si nu ma pot lipsi de masina, tratamentul trebuie sa il fac cativa ani.
In mod cert,fata de sustinerile dvs,nu aveti voie sa va urcati la volan,riscand astfel ca in urma depistarii in cazul unui eventual control sa vi se intocmeasca dosar penal conform art.87 al.2 din OUG nr.195/2002,pedeapsa fiind intre 1 an si 5 ani inchisoare.
Orice alta atitudine contrara acestor prevederi,va fi pe riscul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice ContSters71247 ContSters71247 Sunt oprit in trafic si mi se cere sa ma supun recoltarii de probe biologice (suspiciune de consum de substante interzise). Accept sa ofer probe de saliva, ... (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice tempori tempori o persoana condamnata la o pedeapsa cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, in perioada de supraveghere, poate fi obligata sa i se recolteze probe ... (vezi toată discuția)