avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua, va rog daca ma poate lamuri cineva intro problema,bunicul meu doreste sami lase casa propietatea dansului mie pe cale notariala sau prin primaria comunei nu stim cun sa facem si daca se poate face acel act poate fi atacat de fiica dansului adica mama mea pentru ca nu este dansa de acord sami lase mie nu avem bani pentru a face contract de vanzare cumparare cu intretinere .va multumesc
Bunicul dvs. poate face un tesment prin care sa va lase casa dupa decesul sau, dar, in masura in care se incalca rezerva succesorala (adica bunicul nu mai are si alte bunuri care sa poata fi mostenite de succesorii sai), acest testament este foarte usor atacabil si, implicit, anulabil.
Cel mai bine ar fi sa faceti rost de bani si sa incheiati un contract de vanzare-cumparare.
Orice act in afara de contractul de intretinere se poate ataca de catre mama dvs.
De principiu, orice contract poate fi desfiintat.Chiar si cel de intretinere, in consideratia unei donatii deghizate.( actiunea este exercitata de catre mostenitorii rezervatari, in termen de 3 ani la moarte, in vederea reintregirii rezervei succesorale).
Testamentul e un act personal, unilateral , esentialmente revocabil (tacit sau expres).Acesta e cuprins in categoria legatelor care sunt supuse revocarii, in calitate de liberalitati ( acte cu titlu gratuit ) excesive.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lauz lauz Bunica fiind decedata,bunicul meu poate lasa mostenire unuia dintre copii intrand in posesia mostenirii doar dupa moartea bunicului.Ceilalti frati pot ataca in ... (vezi toată discuția)
Mostenire janinasalvastru janinasalvastru daca bunicii mei imi lasa mostenire pe baza de tastament o casa acel testament poate fi atacat in instanta de cineva (sora mamei mele in acest caz)? dar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere vidican ioana vidican ioana Buna am facut un contract de intretinere cu instituirea dreptului de uzufruct viager cu bunicul sotului meu,bunicul nostru mai are doi copii si nici unul nu a ... (vezi toată discuția)