Buna am facut un contract de intretinere cu instituirea dreptului de uzufruct viager cu bunicul sotului meu,bunicul nostru mai are doi copii si nici unul nu a vrut sa-l ingrijeasca,asadar as vrea sa stiu daca acesti copii dupa moartea bunicului poate sa ma scoata din casa?
Exista un contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager sau unul de intretinere?
In cazul celui dintai mentionat , mostenitorii rezervatari (copiii, nepotii , linia descendentilor nu e limitata ) se pot adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului , in vederea desfiintarii acestui act, in consideratie unei donatii deghizate .
Contractul de intretinere prezinta mai multa siguranta, cu precadere ca rudele sale apropiate, chiar copiii , nu-i ofera sustinere.
In principiu , orice act poate fi anulat.
Daca dvs sunteti uzufructuarul în schimbul obligatiei de intretinere a bunicului si aveti instituit uzufructul pe toata durata vietii, pentru mostenitorii bunicului uzufructul dvs va fi sarcina in masa succesorala, prin urmare vor trebui sa il respecte.