avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna am facut un contract de intretinere cu instituirea dreptului de uzufruct viager cu bunicul sotului meu,bunicul nostru mai are doi copii si nici unul nu a vrut sa-l ingrijeasca,asadar as vrea sa stiu daca acesti copii dupa moartea bunicului poate sa ma scoata din casa?
Exista un contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager sau unul de intretinere?
In cazul celui dintai mentionat , mostenitorii rezervatari (copiii, nepotii , linia descendentilor nu e limitata ) se pot adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului , in vederea desfiintarii acestui act, in consideratie unei donatii deghizate .

Contractul de intretinere prezinta mai multa siguranta, cu precadere ca rudele sale apropiate, chiar copiii , nu-i ofera sustinere.
In principiu , orice act poate fi anulat.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca dvs sunteti uzufructuarul în schimbul obligatiei de intretinere a bunicului si aveti instituit uzufructul pe toata durata vietii, pentru mostenitorii bunicului uzufructul dvs va fi sarcina in masa succesorala, prin urmare vor trebui sa il respecte.

Mostenitorii rezevatari pot sa atace acest act , pe considerentul donatiei deghizate, ca liberalitate care le incalca rezerva succesora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt avantajele și dezavantajele donației cu întreținere și uzufruct? se poate face și intre persoane din afara familiei? neranegrescu neranegrescu Care sunt avantajele si dezavantajele donatiei cu intretinere si uzufruct? Se poate face si intre persoane din afara familiei? O persoana straina de familie ... (vezi toată discuția)
Am încheiat cu tata un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager. poate fi prezumat a fi donație? Acad1 Acad1 Eu cu tatăl meu am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului asupra unui teren si a unui imobil. Mai am un frate si sotia ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare floridelotus floridelotus Buna ziua! Spuneti-mi va rog un act de vanzare -cumparare facut de un parinte catre un fiu in defavoarea celuilalt,poate fi atacat in instanta?In acest caz ar ... (vezi toată discuția)