avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient

Buna ziua...
acum 2 ani am avut un accident de masina din care au rezultat doar avarieri minore adica cel pe care l-am lovit a avut bara putin crapata...acum am primit o citatie in care sunt chemata la tribunal in calitate de intervenient fortat in proces cu bcr asigurari ce pot face si ce inseamna mai exact "intervenient fortat"....
va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
anamihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:31, 13 Mai 2010
Art. 54 din Legea 136/1995 - Despagubirea se stabileste si se efectueaza conform art. 43 si 49, iar in cazul stabilirii despagubirii prin hotarare judecatoreasca, drepturile persoanelor pagubite prin accidente produse de vehicule aflate in proprietatea persoanelor asigurate in Romania se exercita impotriva asiguratorului de raspundere civila, in limitele obligatiei acestuia, stabilita in prezentul capitol, cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor raspunzatoare de producerea accidentului in calitate de intervenienti fortati.
Cu alte cuvinte este obligatorie introducerea dumneavoastra in proces. In aceasta situatie va trebui sa formulati o intampinare.
impreuna cu citatia am primit un intreg dosar si se cer niste daune si penalizari ...intrebarea mea este daca pot fi obligata eu sa platesc acele daune si acele penalizari daca la momentul accidentului eu aveam asigurare valabila...
Polita RCA acopera integral daunele provocate din culpa (raspundere civila), legate de accidentul auto.Dupa cum a precizat d-na avocat, citarea dv. in proces, este o obligatie procedurala, fiind utila atat partilor (pentru luare la cunostinta si drept de aparare) cat si instantei (in unele cazuri) atunci cand mai sunt detalii de aflat de la vinovat, sau cand pagubele provocate depasesc limita maxima de despagubire stabilita prin Normele CSA.
Va prezentati la proces daca doriti sau puteti desemna un avocat sa va reprezinte dar nu trebuie sa va faceti griji pt. ca daunele sunt acoperite de asiguratorul dv. RCA, inclusiv acele penalizari care oricum nu va apartin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat valeriuvaly valeriuvaly in urma unui accident in care am fost implicat, avnd RCA, firma la care am facut asigurarea nu a platit si am fost chemat la proces ca INTERVENIENT FORTAT, ce ... (vezi toată discuția)