avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua,mama mea are 53 ani si 4 luni,32 ani in campul muncii neintrerupti.Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez sa ies la pensie anticipata si de ce acte am nevoie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 13 Mai 2010
Potrivit actualelor reglementari, mama dvs poate beneficia de:
- Pensie pentru limita de varsta incepand cu Ianuarie 2017, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;

- Pensie anticipata partiala incepand cu Ianuarie 2012, respectiv la implinirea varstei de 55 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie dali_c dali_c Buna ziua. Spuneti-mi va rog, o femeie nascuta in mai 1957 cu stagiu de cotizare 35 ani cand poate iesi la pensie anticipata partiala ? (vezi toată discuția)
Concediu medical dany_26 dany_26 Buna ziua, Am o intrebare :mama mea lucreaza cu Carte de M. de 35 ani, poate iesi la pensie dat. vechimii in munca? multumesc! am gresit titlul... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata fanica57 fanica57 Buna seara!sunt nascuta in data de 27.08.1957, am 32 de ani vechime in campul muncii si m nascut si crescut 3 copii cu varsta de peste 10 ani.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)