avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fosti angajati nu imi inapoiaza cheile biroului si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fosti angajati nu imi inapoiaza cheile biroului si telefoanele de serviciu!!! ce pot face???

Am avut o mica afacere cu 5 angajati, care erau in perioada de proba, nu au nici un act care sa dovedeasca ca ar fi lucrat vreodata la mine, si sediul unde se desfasura munca, nu mai exista fiind luat in chirie , am renuntat la chirie insa nu pot inapoia proprietarului cheile imobilului si telefoanele care sunt proprietatea lui. Nu am semnat nici un act prin care angajati sa fi preluat cheile si telefoanele. si ma intreb singura solutie este sa apeleze proprietarul la politie pt furtul telefoanelor de catre persoanele la care stiu ca sunt? ei ameninta cu reclamatie la ITM, ma intreb si daca pot face ceva din moment ce nu pot dovedi ca au lucrat la mine cu absolut nimic.
Un singur raspuns:cadeti la intelegere cu toti pentru ca atata timp cat activitatea s-a desfasurat in mod ilegal,pot interveni alte probleme care sa va fie in defavoare
r.gabi a scris:

Un singur raspuns:cadeti la intelegere cu toti pentru ca atata timp cat activitatea s-a desfasurat in mod ilegal,pot interveni alte probleme care sa va fie in defavoare

Nu exista dovezi prin care ar putea demonstra faptul ca au desfasurat activitate la firma mea. Insa cheile si telefoanele sunt proprietatea privata a persoanei de la care inchiriam biroul!! Va rog un raspuns.
Aveti o problema. Ori va intelegeti cu fostii angajati sa recuperati bunurile proprietarului ori aveti probleme cu ITM. ( nu sunt dovezi scrise dar sunt martori)
Sfat: daca nu reusiti ,va trebui sa platiti telefoanele si sa schimbati butucul.
Conform Codului Muncii, art.276, alin.1), lit e), primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei pentru fiecare persoana identificata.
a) Prestarea muncii fara intocmirea formelor legale, respectiv fara intocmirea contractului individual de munca, precum si neremunerarea pe baza unui stat de plata.

De cand munca de proba e fara forme legale?
Le-ati platit munca prestata?
Daca da, ati platit si impozitul la stat?
Daca va indoiti ca pot dovedi ca au lucrat pentru dvoastra indoiti-va si mai profund ca le puteti lua telefoanele dovedind ca le-au furat..s-au trezit 5 oamenu sa vina si sa fure telefoanele..asa pur si simplu!tztztzt!
Chiar va sfatuiesc sa mergeti la politie si sa pregatiti si cu un avocat pentru declaratii calomnioase si nefondate si cu bani pentru plata amenzii catre ITM!

Succes!

Cereti-va drepturile dar nu uitati sa LE RESPECTATI si dvoastra pe ale celor pe care ii acuzATI!
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ContSters125947, utilizator
Raspusnurile la intrebarile pertinente de mai sus pot fi incriminatoare,deci de aceea a existat, din partea mea sfatul sa fie solutionate problemele in mod amialbil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitare salarii,munca la negru Luy20 Luy20 Buna seara, am o problema si nu stiu cui sa ma adresez. Tatal meu s-a angajat la o firma de paza la inceput lunii trecute si urma sa ia salariul pe 7 mai. La ... (vezi toată discuția)
Angajat fara carte de munca Iael Iael Ce poate face o persoana care a lucrat fara carte de munca la un patron (respectivul are si un restaurant ) in domeniul amenajarilor interioare . Patronul i-a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca lucrezi fara carte de munca? anyy anyy Buna ziua .Am o problema si v-as ruga sa ma ajutati.Mama mea a lucrat 3 saptamani ca bona,dar fara carte de munca,dupa aceasta perioada persoana la care a ... (vezi toată discuția)