avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator mincinos
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator mincinos

Buna ziua, am o problema si am nevoie de un sfat, m-am angajat acum 2 luni, am semnat contractul de munca etc.
Dupa 2 luni in care nu mi-am luat salariul din diferite motive gen "nu am" , am aflat ca al meu contrat de munca nu a fost depus nicaieri, iar cand i-am adus la cunostinta angajatorului, a venit cu formidabila explicatie: esti in perioada de proba. Nu a specificat asa ceva niciodata si evident ca nu exista nici un contract semnat in acest sens. Nu am nici o copie dupa contract semnata de el pt ca ma tot amana ca nu i l-a trimis contabila inca. ce pot face in acest sens? ca dovada ca am existat acolo 2 luni am : martori si corespondenta pe E-mail.
Si am uitat sa specific o inregistrare pe telefon cum ma punea sa fac un act ilegal.
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
Jurist2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jurist2000 , utilizator 12:26, 30 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
1) Contractul individual de munca trebuia raportat in Registrul electronic la nivel national, cu minim o zi inainte de inceperea activitatii dvoastra si un exemplar trebuia sa fie la dvoastra.
2) Perioada de proba este de 90 zile, adevarat, dar trebuia sa va plateasca oricum.
3) Pentru recuperarea banilor de la angajator puteti face o sesizare scrisa catre ITM, acestia vor demara un control si probabil o sa va primiti banii iar angajatorul o mare amenda !
4) Riscurile pentru dvoastra sunt:
- sanctionare pentru munca la negru 500 - 1000 lei (se aplica foarte rar, nu va speriati)
- daca folositi inregistrarea facuta la telefon fara acordul celuilalt, riscati sa aveti probleme, deoarece inregistrarea este ilegala (restul probelor pe care le aveti, martori, inscrisuri, emailuri, sunt ok)
Succes!
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
trandafir2, moderator
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi pentru munca la negru ContSters83715 ContSters83715 cum poate dovedi un salariat angajat...farta contract de munca.. in instanta.. faptul ca a muncit acolo si vrea salariile si contractul de munca redactat si sa ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani Hotopilams Hotopilams Buna seara, Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si obligatii angajator georgete georgete Salutare pentru toata lumea de pe acest forum. Am nevoie de un sfat intr-o problema mai complicata. Am lucrat la o firma o perioada de patru luni ... (vezi toată discuția)