avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dovezi pentru munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dovezi pentru munca la negru

cum poate dovedi un salariat angajat...farta contract de munca.. in instanta.. faptul ca a muncit acolo si vrea salariile si contractul de munca redactat si sa fie sanatos?>

poze? mailuri? ce anume pot constitui probe? concrete in fata inspectorilor de munca si a instantei. mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 15 Aprilie 2010
Orice mijloc de proba pe care instanta il admite dar cel mai important sunt martorii.
Este totusi curios cum ati fost de acord cu aceasta ilegalitate si acum solicitati sa vi se faca dreptate. Sunteti si dv. vinovat tot atat de mult ca si angajatorul.
probe pot fi: martori( colegi) care pot sa declare ca respectivul a lucrat la acea societate, inscrisuri e.t.c
nu puteti dovedi ca este o ilegalitate sa muncesti la negru in ROmania ca angajat

din cate stiu angajatorul are toata RESPONSABILITATEA, el isi ia amenzi, el e devina, el trebuie sa inregistreze contractul la ITM, el trecbuie sa refuze primirea unui angajat fara contract, iar angajatul e liber sa reclame cand vrea....
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
ContSters83715, utilizator
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă. (martori, inscrisuri, prezumtii)
martori nu prea exista... e doar o singura colega si aceea total neserioasa si aservita sefului

inscrisuri.. nu exista contractul..... e "verbal", dar e obligatia lui....sa il faca..

ce inseamna prezumtii concret, multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de munca si obligatii angajator georgete georgete Salutare pentru toata lumea de pe acest forum. Am nevoie de un sfat intr-o problema mai complicata. Am lucrat la o firma o perioada de patru luni ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta prezumtia ca mijloc de proba? ContSters173568 ContSters173568 Buna ziua, Deoarece am gasit urmatoarea informatie: \"Codul Civil reglementeaza admisibilitatea si forta probanta pentru urmatoarele mijloace de proba: ... (vezi toată discuția)
Angajat fara carte sau contract de munca anca dima anca dima vreau sa stiu si eu cui ma pot adresa si de ce probe am nevoie pentru a demonstra ca faptul practic am avut contract de munca doar 3 luni de zile(contract pe ... (vezi toată discuția)