avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat fara carte sau contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat fara carte sau contract de munca

vreau sa stiu si eu cui ma pot adresa si de ce probe am nevoie pentru a demonstra ca faptul practic am avut contract de munca doar 3 luni de zile(contract pe perioada determinata) care nu s-a mai reinoit dupa cele 3 luni eu lucrand practic la negru timp de inca 2 luni.Perioada totala de munca a fost de 5 luni de zile.stiu sigur ca nu a existat nici o prelungire a contractului de munca deoarece nu s-a mai semnat absolut nimic.vreau sa stiu cum imi pot atesta eu existenta in cadrul firmei ca angajat pe perioada celor 2 luni de zile in care nu am avut nimic semnat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 9 Iunie 2010
1. Faceti o sesizare la ITM care va verifica cele spuse de dvs.
2. Orice mijloc de proba este bun: unul sau mai multi colegi ca martori, orice inscris semnat de dvs., condica de prezenta etc.
Achiesez la cele afirmate de colegul Valeriu.
Orice proba poate fi administrata in instanta pentru dovedirea faptului ca ati lucrat inca 2 luni dupa expirarea perioadei determinata de 3 luni : interogatoriul angajatorului, fise de pontaj, condica de prezenta, fluturasi de salariu sau statul de plata semnat de dv., martori - colegi ai dv. etc. ;)
Având în vedere caracterul consensual al contractului de muncă, nu numai dovada încheierii, ci şi dovada executării de către salariat a obligaţiilor ce-i revin se poate face prin orice mijloc de proba : inscrisuri, martori, prezumtii etc.
mentionez faptul ca nu a existat nici un fel de fluturas,nici un fel de condica,fisa de pontaj,ceea ce am sunt mailurile trimise de pe adresa de serviciu.credeti ca as avea castig de cauza?cat ar dura un proces de genul acesta?unde pot sesiza pentru efectuarea unui control de rutina al firmei deoarece muuulte prea multe lucruri sunt in neregula?
Daca sunt nereguli in ceea ce priveste raporturile de munca sesizati Inpsectia Muncii sau ITM-ul local.
Daca sunt nereguli in legatura cu activitatea finaciara se pot sesiza ANAF-ul, Garda Financiara sau Politia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca - cartea de munca ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Am lucrat fara contract de munca perioada de 1 an la un ziar, apoi mi s-a facut un contract de cesiune drepturi de autor, desi nu am predat nici un ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a intocmi contractul de munca cris-gabi cris-gabi Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea urmatoarei probleme: - In luna februarie m-am angajat la o firma de constructii. La interviu am negociat ... (vezi toată discuția)
La cim 4 ore se lucreaza si sambata? avebiba avebiba Ce sanse am sa-mi modific CIM dela 4 ore la 8 ore? Luni - vineri lucrez 8 ore iar sambata 4 ore. Cui sa adresez o plangere si ce sanse de reusita am? (vezi toată discuția)