Buna ziua! Am lucrat fara contract de munca perioada de 1 an la un ziar, apoi mi s-a facut un contract de cesiune drepturi de autor, desi nu am predat nici un fel de lucrari sau publicatii in acest sens, iar in realitate am lucrat ca si manager. In ultimele luni nici nu mi-am mai primit banii care mi se dadeau lunar.La aceasta firma mai lucrau si alte persoane ca si secretara...etc si aveau tot contracte de cesiune de drepturi de autor.As dori sa stiu daca pot face ceva in instanta pentru a-i determina pe fostii sefi sa-mi treaca aceasta perioada lucrata la ei in cartea de munca si ce legi mi-ar da dreptul sa cer acest lucru. Multumesc!
Faptul ca nu aveti contract de munca se poate proba si prin alte modalitati; pontaje prezenta, cereri diverse, proba cu martori care pot confirma acest lucru. Se face sesizare la ITM, si bine ar fi sa o sustina mai multi colegi de-ai dvs. Iar daca nu rezolvati nici asa nimic ii dati in judecata, avocatul fiind gratuit pentru litigii de munca, de acest gen. Bafta!
Daca ati fost remunerat in baza contractului de drepturi de autor, nu prea mai aveti sanse de castig.
Ca sa probati ca ati lucrat acolo ca si salariat va trebuie dovezi solide, si anume: inscrisuri - condica de prezenta, fise de pontaj, martori , prezumtii etc.