avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca - cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca - cartea de munca

Buna ziua! Am lucrat fara contract de munca perioada de 1 an la un ziar, apoi mi s-a facut un contract de cesiune drepturi de autor, desi nu am predat nici un fel de lucrari sau publicatii in acest sens, iar in realitate am lucrat ca si manager. In ultimele luni nici nu mi-am mai primit banii care mi se dadeau lunar.La aceasta firma mai lucrau si alte persoane ca si secretara...etc si aveau tot contracte de cesiune de drepturi de autor.As dori sa stiu daca pot face ceva in instanta pentru a-i determina pe fostii sefi sa-mi treaca aceasta perioada lucrata la ei in cartea de munca si ce legi mi-ar da dreptul sa cer acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 9 Februarie 2010
Faptul ca nu aveti contract de munca se poate proba si prin alte modalitati; pontaje prezenta, cereri diverse, proba cu martori care pot confirma acest lucru. Se face sesizare la ITM, si bine ar fi sa o sustina mai multi colegi de-ai dvs. Iar daca nu rezolvati nici asa nimic ii dati in judecata, avocatul fiind gratuit pentru litigii de munca, de acest gen. Bafta!
1. PLangere scrisa ITM.
2. Conactati un avocat acre sa va asiste in litigiul cel veti deduce judecatii instantei judecatoresti competente.
Daca ati fost remunerat in baza contractului de drepturi de autor, nu prea mai aveti sanse de castig.

Ca sa probati ca ati lucrat acolo ca si salariat va trebuie dovezi solide, si anume: inscrisuri - condica de prezenta, fise de pontaj, martori , prezumtii etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat fara carte sau contract de munca anca dima anca dima vreau sa stiu si eu cui ma pot adresa si de ce probe am nevoie pentru a demonstra ca faptul practic am avut contract de munca doar 3 luni de zile(contract pe ... (vezi toată discuția)
Neplata zilelor de sambata si dumineca si sarbatori legale Ella28 Ella28 Unor angajati dintr-o unitate sanitara, desi lucreaza sambata, dumineca si in zilele de sarbatori legale, le sunt taiate orele 100% fara a li se acorda zile ... (vezi toată discuția)
Condica/pontaj/semnatura angajatului wolfususro wolfususro In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru. ... (vezi toată discuția)