avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata zilelor de sambata si dumineca si sarbatori ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata zilelor de sambata si dumineca si sarbatori legale

Unor angajati dintr-o unitate sanitara, desi lucreaza sambata, dumineca si in zilele de sarbatori legale, le sunt taiate orele 100% fara a li se acorda zile libere(lucreaza in trei ture). Managerul le taie sistematic orele fara a fi motivat. As dori sa stiu daca am actiona in instanta managerul sau unitatea ce sanse am. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ella28 , utilizator 23:46, 9 Iunie 2009
aveti sanse reale de a avea castig de cauza atat timp cat faceti dovada prinorice mijloc de proba ca ati lucrat acele zile si nu ati fost remunerata corespunzator. este bine sa fiti asistata de un avocat .
1. Criza isi face efectul si in spitale si peste tot in economie dar numai pe spinarea salariatilor, a contribuabililor.
2. Veti avea castig de cauza in instanta.
Multumesc pentru ajutor. Dovada o pot face prin graficele de lucru si pontajele lunare (am copii xerox).
Cand a fost intrebat managerul care este motivul pentru care nu plateste aceste ore ni s-a replicat citez "pentru ca asa vreau eu". Orele sunt taiate in functie de afinitati. Deja a devenit o chestie agasanta. Daca ar fi spus doar ca e o problema de buget sau orice altceva ar fi fost Ok.
Probabil o sa-l actionez in instanta.
Important este ca aceste copii sa fie semnate de cel care le intocmeste .
Bafta multa si nu uitati sa ne tineti la curent !

andreea
Multumesc andreea.
pontajele sunt semnate de cel ce le intocmeste si mai este si condica de prezenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o problema la servici de 1 an de zile lucram in ... gabygrass gabygrass Buna ziua am o problema la servici de 1 an de zile lucram in deficit de personal astfel ajungand sa facem ore suplimentare , o parte din ele adica cele din ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)
Pontaj din revisal nu respectă condica de prezenta miniel miniel Buna ziua.Va rog să îmi spuneți ce mi se poate intâmplă în situația în care intocmesc și semnez un pontaj cu 8 ore zilnic care se transmite în ... (vezi toată discuția)