avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua am o problema la servici de 1 an de zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua am o problema la servici de 1 an de zile lucram in ...

Buna ziua am o problema la servici de 1 an de zile lucram in deficit de personal astfel ajungand sa facem ore suplimentare , o parte din ele adica cele din iulie pana in decembrie 2022 ne-au fost platite incepand din ianuarie 2023 nu ni le-au mai platit .Pana in prezent am strans o gramada de ore neplatite nu mai zic ca nici concediile nu le-am efectuat decat partial 10-20 zile mexim fiecare tot din acelasi motiv.Intrebarile mele ar fi cam asa. 1) Ce putem face sane luam zilele libere in contul orelor lucrate daca nu ni se platesc si nici unitatea nu vrea sa ne aprobe liberele pe motivul deficitului de personal? Ce putem face daca nu avem hartie scrisa de unitate pentru efectuarea acelor ore suplimentare fiind doar intelegere intre noi si unitate dar nimic semnat? Putem in caz de ceva sa demonstram cu graficele de lucru ca s-au efectuat acele ore? Mltumesc anticipat pentru sfaturi si raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:04, 31 August 2023
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_651...
Puteti sesiza ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data, anexand documente care sa va sustina punctul de vedere. Graficele de lucru aprobate de angajator, pontajele (daca sunt mentionate orele efectiv lucrate) pot fi documente utile. Intelegerile verbale, fara nimic scris/ aprobat, nu folosesc la nimic, daca nu sunt recunoscute de toate partile implicate.
Graficele sau pontajele le aveti semnate de angajator?
Da sunt semnate de șeful compartimentului și de cel ce le întocmește.

Cornel Vasile a scris:

Graficele sau pontajele le aveti semnate de angajator?

Puteti sesiza ITM-ul, puteti actiona in instanta pentru neplata sau apela la mediere ori conciliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele suplimentare ingridvanta ingridvanta Buna ziua, Si mai am o nelamurire, in legatura cu cu CIM, am semnat CIM in 3 exemplare . Ar fi trebuit sa primesc si eu un exemplar sau nu?Pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare petre14 petre14 Buna ziua, Sunt angajat de mai mult timp si am lucrat intotdeauna mai multe ore suplimentare care nu mi s-au platit niciodata. Pontajul se face doar ... (vezi toată discuția)
Pontaj semnat - situatie reala xandi8207 xandi8207 intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, ... (vezi toată discuția)